Hava Durumu

Fuhuş operasyonunda şok eden detaylar! Katalogla...

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri'deki bir müzikhol ve bir pansiyona eş zamanlı fuhuş operasyonu düzenledi. Operasyonda ortaya çıkan detaylar dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2018 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2018 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fuhuş operasyonunda şok eden detaylar! Katalogla...

Konsomatris olarak çalıştırılan ve zorla fuhuş yaptırılan 12 kadın fuhuş tacirlerinin elinden kurtarıldı. Kadınlara fuhuş yaptıran 6 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın pansiyonda yaptığı aramada, içerisinde kadınların fotoğrafları ve fiziksel özelliklerinin yazılı olduğu bir de katalog ele geçirildi. Fuhuş tacirlerinin müşterilere kadınları bu katalog üzerinden beğendirdiği tespit edildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gümüşyaka'daki bir müzikhol ve pansiyonda yabancı uyruklu kadınların erkeklere pazarlandığı bilgisine ulaştı. Jandarmalar iki mekanı fiziki takibe aldı. Mekan sahiplerinin çalıştıracak kadın temin edebilmek için Ukrayna, Rusya, Belarus ve diğer bağlantılı oldukları ülkelerdeki şahıslara yüklü miktarda parayı gönderdikleri tespit edildi.

Jandarma ekipleri önceki gün iki mekana operasyon düzenledi. Uyuşturucu aramak için dedektör köpeklerin de kullanıldığı operasyonda, adeta açık cezaevine çevrilen pansiyonda, pasaportlarına el konularak tutuldukları ve zorla fuhşa sürüklendikleri tespit edilen biri Kazakistan, biri Kırgızistan, yedisi Rusya ve üça Ukrayna vatandaşı kadın çetenin elinden kurtardı.

YÜKSEK GELİRLİ İŞ VAADİYLE KANDIRMIŞLAR

Çetenin yurt dışındaki bağlantılarınca 20-25 yaşlarındaki kadınları yüksek gelirli iş vadiyle kandırıp yasal yollardan Türkiye'ye gönderdikleri ve havaalanından özel araçlar ile karşılandıkları, birkaç gün burada konaklayacaksınız diyerek fuhuşyaptırılacak hotele yerleştirdikleri tespit edildi.

MÜŞTERİLERE KATALOGDAN SEÇTİRMİŞLER

Jandarma ekipleri incelemelerinde; Mankenlik ajanslarına katalog hazırlıyoruz vadiyle kandırılan kadınların fotoğrafını çeken çete üyelerinin, her yeni gelen ekip için katalog bastırdığını, müşterilerine e-posta yoluyla katalog yolladığını ve müşterilerden gelen taleplerin VİP araçlarla karışlandığını tespit etti. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; kadınları zorla alı koyup fuhşa sürükleyen, çalışmak istemeyen kadınları odaya kilitleyip aç bırakma cezası uygulayan altı çete üyesi hakkında, zorla fuhşa teşvik ve aracılık ile cinsel istismar suçlarından adli işlem başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.