Hava Durumu

G noktası nedir? G noktası nasıl bulunur?

G noktası ilk kez 1951 yılında Alman Jinekolog Ernst Gräfenberg tarafından keşfedildi. Dr. Gräfenberg, G noktasının vajinanın en duyarlı yeri olduğunu ve bu noktaya ulaşılabildiğinde kadın orgazmı kaçınılmaz olacağını ileri sürüyordu. Kadında orgazma ulaşmayı kolaylaştırdığı söylenen G noktası nedir, G noktası neresidir? G noktası nasıl bulunur? İşte cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
G noktası nedir? G noktası nasıl bulunur?

Kadınların zevk noktalarından biri de G noktası. G noktası, ilk olarak Dr. Grafenberg tarafından keşfedilmiş.

G noktası nerede?

G noktası, vajina ön duvarının ortalarında yer alan bir bölge. Bu noktanın görevi de kadının orgazma ulaşmasını kolaylaştırmak.

G noktası gerçek mi?

G noktasının var olup olmadığı, bir efsane mi yoksa gerçek mi olduğu hala tartışma konusu.

Psikolog Ayşe Kayhan, G noktası olarak tarif edilen bölgenin klitoral sinir ağı uçlarının birleşim noktası ile vajina kanalı arasındaki nokta olduğunu belirtiyor ve bu noktanın aslında klitoris sapı ya da klitoris son noktası denilen bölge olduğunu söylüyor.

Ayşe Kayhan "Penis vajinadan girdiğinde, klitorisin sapı dediğimiz o son noktaya kadar erişebilecek boyuttaysa aynı zamanda doğru bir ritim ve basınç varsa hareketlerinde, o sap uyarılacak ve kadın keyif alacaktır" diyor.

G noktasının bir efsane olduğunu savunan Kayhan, "Bu, kadının cinselliğine ilişkin satılabilecek bir bilgi olarak üretildi" diyor.

G noktası hangi bölgede?

Grafenberg'e göre vajinanın hemen ön duvarında, vajina girişinden yaklaşık 4 cm sonra, kadının prostat bezine temasa olanak sağlayan bir nokta bulunuyor.

Bu duvarın arkasındaki bezler ve kanallar sayesinde hassasiyet patlaması yaşanarak orgazm sağlanır.

G noktası nasıl bulunur?

Bu noktayı bulabilmek için kendiniz de vücudunuzda keşfe çıkabileceğiniz gibi partnerinizle birlikte G noktanızı tespit edebilirsiniz.

Bu bölgeye aralıksız olarak birkaç dakika masaj uygulandığında yoğun bir orgazma ulaşabilirsiniz. Bu masaj esnasında önce idrar hissi oluşur, daha sonrasında uyarılma devam ettiği sürece bu his müthiş bir zevke dönüşür.

G noktası ile vajinal orgazm ve klitoral orgazmı bir arada tattığınızda, "Muhteşemdi" diyebileceğiniz bir sevişmeyi yaşamış olacaksınız.

Belki de bugüne dek yaşadığınız mükemmel orgazmlar da G noktası olarak tabir edilen bölgeye bilmeden de olsa ulaşmış olmanızın marifetidir.

G noktası tek başına yeterli mi?

Cinsel uyarılma olmaksızın yalnızca G noktasının uyarılması ile bir kadının orgazm olması mümkün değil.

En önemli cinsel organımız beynimiz olduğuna göre önce beynimizi zevke ulaşmak için hazırlamalıyız.

G noktasının var olduğu görüşüne göre, G noktası orgazmı sağlasa da vücuttaki diğer erojen noktaları bulup uyararak da orgazmı yaşayabilirsiniz.

Önemli olan doğru partner tarafından doğru bölgelerin keşfedilmesi!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.