Hava Durumu

G.Saray Nihat Doğan kararını verdi

Galatasaray Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu'nda eski başkan Ünal Aysal ile şimdiki başkan Duygun Yarsuvat'ın yönetimleri ayrı ayrı ibra oylamasına tabi tutuldu. Nihat Doğan'ın kulüpten ihracı için yapılan oylamada da, oy çokluğu ile 'ihraç' kararı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
G.Saray Nihat Doğan kararını verdi
Galatasaray Kulübü'nün 2015 yılı olağan mali genel kurulunda, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat dönemleri ayrı ayrı ibra edildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen kongrede, 2014 yılı için Ünal Aysal ile Duygun Yarsuvat'ın başkanlık dönemleri ayrı ayrı ibraya sunuldu. Üyeler, yılın ilk 10 aylık bölümünü kapsayan Aysal ve son 2 ayını kapsayan Yarsuvat dönemlerini hem mali hem de idari yönden ayrı ayrı ibra etti.

Ünal Aysal döneminin ibra oylaması sırasında genel kurulun divan heyeti oldukça zorlandı. Olumlu ve olumsuz yönde oy kullananların sayılarının belirlenmesinde sıkıntı yaşanınca, salonun bir tarafına olumlu yönde oy kullanacakların, diğer tarafına ise olumsuz oy kullanacakların geçmesi istendi. Daha sonra oylamayı kontrol eden divan başkanlığı, Aysal yönetiminin hem mali hem de idari yönden ibra edildiğini açıkladı.

Yarsuvat döneminin oylamasında ise büyük bir çoğunlukla olumlu oy kullanıldı ve sıkıntısız bir ibra süreci gerçekleşti.

Genel kurulda son oylama ise Denetleme Kurulu için yapıldı ve bundan da ibra çıktı.İbra oylamalarının ardından sırayla kürsüye gelen Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat, üyelere teşekkür etti.

NİHAT DOĞAN OY ÇOKLUĞUYLA İHRAÇ EDİLDİ

Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan hakkında attığı tweet nedeniyle Galatasaray Kulübü'nden ihraç edilmesi istenen şarkıcı Nihat Doğan hakkındaki oylama da kongrede yapıldı. Kongrenin son bölümünde yapılması nedeniyle az sayıda kişinin yapıldığı oylama sonucunda Nihat Doğan, oy çokluğu ile kulüpten ihraç edildi.

Kulüp onur ve saygınlığına zarar verici hareketi gerekçesiyle kesin ihraç istemi genel kurulda oylanan Nihat Doğan, 1 aleyhte oya karşılık oy çokluğuyla sarı-kırmızılı kulüp üyeliğini yitirmiş oldu.

FATİH ALTAYLI'YA 6 AY CEZA İSTEMİ REDDEDİLDİ

Öte yandan, Semih Öztürk'ün kesin ihraç, Fatih Altaylı'nın 6 ay hak mahrumiyeti ve Abdullah Tirali'nin ise 1 yıl hak mahrumiyeti cezaları ise genel kurul tarafından reddedildi.

2015 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Galatasaray Kulübü'nün olağan mali genel kurul toplantısı, yaklaşık 11 saat süren görüşmelerin ardından sona erdi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen genel kurulun son bölümünde, kulübün 2015 yılı bütçesi görüşülerek karar bağlandı. Kulübün 2015 yılı için 119 milyon 935 bin 83 lira gelir ve 117 milyon 747 bin 607 lira gider olarak planlanan bütçesi, üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.
     
Kulübe üyelik ödentisinin iki katına çıkarılması, yıllık ödentinin ise 200 liradan 300 liraya yükseltilmesi konusu tartışmalı geçerken, ısrarla söz isteyen bir kişinin kürsüye geldikten sonra kulüp üyesi olmadığının anlaşılması ortamı bir anda gerdi. Genel kurul idare heyetinin üye kartını göstermesini istediği şahıs, üye olmadığını söyleyince mikrofonu kapatıldı. Bu kişi daha sonra üyelerin tepkisi altında salondan ayrıldı.
     
Ardından yapılan oylamada, üyelik ödentisinin iki katına çıkarılması reddedilirken, yıllık ödentinin 2016 yılından başlamak üzere 300 liraya yükseltilmesi ise onaylandı.
      
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.