Hava Durumu

G yerine K yazınca tutuklandı

Kıdemli Başçavuş Twitter'da yazdıklarından dolayı tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
G yerine K yazınca tutuklandı

Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi’nde görevli, evli ve 1 çocuk babası Kıdemli Başçavuş 41 yaşındaki Mehmet Ali Bülbül, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ’Dürümcü’ koduyla yazdığı mesajda, ’General’ yerine ’Kenaral’ diye yazdığı gerekçesiyle tutuklandı.

'DÜRÜMCÜ' RUMUZUYLA YAZDI

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesindeki 12’nci Mekanize Piyade Tabur Komutanlığında görevli Kıdemli Başçavuş Mehmet Ali Bülbül, iddiaya göre Twitter hesabında ’Dürümcü’ rumuzuyla yazdığı mesajda; "Bilim adamları deneylerini fareler üzerinde yaparlar. Bizim Keneraller de dıs kan astsubay ve uzmanlarda yaparlar. Ağrı’da balporsuğu üzerinde" diye yazdı. Şikayet üzerine bu Twit’i Kıdemli Başçavuş Mehmet Ali Bülbül’ün yazdığı öne sürüldü. Bülbül, geçen 4 Nisan perşembe günü sevk edildiği Askeri Mahkeme’de ’üste hakaret’ suçundan tutuklandı. Askeri Cezaevi’ne konulan Mehmet Ali Bülbül’ün Avukatı Mehmet Ali Gültekin, şöyle dedi:

GENERAL YERİNE KENERAL YAZDI

"Müvekkilim kendisine ait bir Twitter hesabı olmadığını söylüyor. Kime ait olduğu henüz belli değil. Dürümcü rumuzuyla gönderilen mesajda sözde ’General’ yerine ’Keneral’ yazmış, ’üste hakaret’ suçundan hakkında tutuklanma kararı çıktı. Bu tutuklamanın hukuğa ve kanunlara aykırı olduğunu düşünmekteyiz. Evinin yatak odası bile arandı, 11 yaşındaki Meral’ın özel eşyaları, çizgi film CD’leri, iç çamaşırları bile suç delili olarak torbalanıp götürüldü. Askeri mahkemenin müvekkilimi hukuğa ve kanuna aykırı bir şekilde yargılamasını kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Kıdemli Başçavuş Mehmet Ali Bülbül’ün eşi Havva Bülbül, suçlamaları kabul etmedi ve eşinin sivil mahkemelerde yargılanması gerektiğini öne sürdü. Mehmet Ali Bülbül’ün kardeşi Osman Bülbül ise 20 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet eden ağabeyinin üstlerine hakaret edecek bir kişiliğe sahip olmadığını belirterek "Twitter hesabı ağabeyime ait değil. Öyle bir hesabının olmadığını da herkes biliyor. Başkasının fotoğrafı kullanılan hesabın ağabeyime ait olduğu iddia ediliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.