Hava Durumu

Gagavuzya'ya dostluk ziyareti

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk dünyası ülkelerinden Gagavuzya Cumhuriyeti’nin Kıpçak Belediyesi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2015 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gagavuzya'ya dostluk ziyareti
Kardeş şehirlerle ilişkilerini her alanda geliştirmek isteyen Mustafakemalpaşa Belediyesi, Moldovya’ya bağlı otonom bir devlet olan Gagavuzya’nın Kıpçak Belediyesi ile dostluk köprülerini taçlandırdı. Başkan Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın kardeş şehri Kıpçak’a yapılan 4 günlük gezide, iki şehrin birbirine daha da yakınlaşması, karşılıklı sosyal, ekonomik ve kültürel iş birliğinin arttırılması maksadıyla bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Kardeş şehir Kıpçak’ın Belediye Başkanı Valerii Kolioglu tarafından karşılanan Kurtulan, ziyarette, şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kıpçaklı öğretmenlerle birlikte kutlayan Başkan Kurtulan, Komrat Üniversitesi ziyaretinin ardından Kıpçak Belediyesi yöneticileriyle istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk dünyası ile Anadolu arasında çok güçlü tarihil bağların bulunduğuna dikkat çekti.

Kardeş belediyecilikten ziyade ‘kardeş şehir’ anlayışına sahip olduklarını söyleyen Kurtulan, “Gagavuzya’yı ziyaret eden ilk Türk Dış İşleri Bakanımız şimdi Başbakanımız olan Ahmet Davutoğlu’dur. Bu ziyaret, Gagavuzya ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkiler için mühim bir adımdı. Dünya her alanda hızlı bir değişimden geçiyor. Ülkeler arasında kurulan gönül köprüleri sınırları ortadan kaldırıyor, bizleri birbirimize daha çok yaklaştırıyor. Bizim hedefimiz, iki ülke insanlarını birbiriyle yakınlaştıracak yolları açmak. Ülkeler arasında kurulacak kardeşlik köprülerinin yolu, ekonomik ve kültürel münasebetlerin güçlendirilmesinden geçiyor. Bunun için yalnızca belediyelerin değil, üniversitelerin, STK’ların ve iş dünyası gibi kurumların da iş birliğine ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Kıpçak Belediye Başkanı Valerii Kolioglu ise, Türkiye ile her alanda iş birliğini önemsediklerini söyledi. Kolioglu; “ Türkiye bizim her zaman yanımızda oldu. Özellikle TİKA aracılığı ile Gagavuzya’ya yapılan hastane, huzur evi, içme suyu yatırımlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Mustafakemalpaşa Belediyesi ile de güzel bir kardeşlik münasebetimiz var. İnanıyorum ki bu iletişim, ekonomik ve kültürel boyutlarda da kendini gösterecek ve güçlenecektir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.