Hava Durumu

Galatasaray, Avrupa'da devam dedi!

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Hajduk Split'i konuk eden Galatasaray, maç boyunca üstün bir oyun sergilediği karşılaşmayı Belhanda ve Babel'in golleriyle 2-0 kazandı. Galatasaray'ın Faslı yıldızı Belhanda, oyuna girdiği 71. dakikadan itibaren hücuma kattığı hareketlilikle takımının tur atlamasında büyük rol oynadı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2020 22:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray, Avrupa'da devam dedi!

Sezona iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda sahasında Hajduk Split'i ağırladı.

Hırvat ekibi karşısında etkili bir futbol sergileyen ancak bir türlü aradığı golü bulamayan sarı kırmızılılar, 71'de oyuna giren Faslı yıldızı Younes Belhanda ile maçın kaderini değiştirdi.

Saha içinde yaratıcı oyuncu eksikliğini hisseden Galatasaray, Belhanda'nın oyuna girmesiyle üst üste net pozisyonlar yakalarken, 77. dakikada Emre Taşdemir'in asistinde Belhanda ile golü buldu.

Galatasaray'da günün başarılı isimlerinden savunma oyuncusu Marcao, 86. dakikada bu kez hücumda sahneye çıktı ve Ryan Babel'in atığı golün asistini yaparak skorun 2-0'a gelmesini sağladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı kırmızılı ekip play-off'a yükselen taraf oldu. Temsilcimiz, Hollanda ekibi Williem II'yi 2-0 mağup eden İskoç takımı Rangers ile eşleşti.

Sarı kırmızılılar ilk eleme maçında Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü'yü 3-1'lik skorla eleyerek bir üst tura yükselmişti.

ASLAN OYUN KURMAKTA ZORLANDI

Hajduk Split karşısında ilk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan sarı kırmızılılar, buna rağmen organize atak geliştirmekte zorlandı. Zaman zaman Mbaye Diagne, Ömer Bayram ve Ryan Babel ile tehlikeli sayılabilecek ataklar düzenleyen Galatasaray'ın hücumcuları, pozisyonları sonuçlandırmakta başarılı olamadı. Konuk ekip Hajduk Split ise, Galatasaray karşısında savunma ağırlıklı bir futbol sergiledi ve kontra ataklarla tehlikeli olmaya çalıştı.

2 DAKİKADA İKİ NET FIRSAT!

İkinci yarıya daha hızlı başlayan Galatasaray, 52. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde bir anda topu önünde bulan Mbaye Diagne'nin net pozisyondaki vuruşu savunmadan geri döndü.

Bir dakika sonra yine sağ kanatta topla buluşan Feghouli yerden ceza sahası içine ortaladı. Ancak Ryan Babel'in müsait pozisyondaki şutu çok az farkla yandan auta gitti.

GOL GELDİ ANCAK OFSAYT!

Hajduk kalesini abluka altına alan sarı kırmızılılar, 58. dakikada Sofiane Feghouli ile golü buldu ancak sevinci kısa sürdü. Ömer Bayram'ın kullandığı köşe vuruşunun ardından ceza sahası dışına seken topa Faslı futbolcu gelişine vurdu. Top köşeden ağlarla buluştu ancak topun gidiş yönünde ofsaytta pozisyonundaki Mbaye Diagne nedeniyle gol geçersiz sayıldı.<

HAJDUK SPLIT GOLE ÇOK YAKLAŞTI!

Galatasaray'ın art arda ataklarından bunalan Hırvat temsilcisi 69. dakikada golle burun buruna geldi. Sol kanattan geliştirilen atakta ters tarafa yapılan ortayı Jairo doğrudan ceza sahası içine yolladı. Penaltı noktasında topla buluşan kaptan Mijo Caktas düzgün bir vuruş yapamayınca top az farkla auta gitti.

BELHANDA'DAN RESİTAL!

Maça 71. dakikada giren Belhanda kısa süre içerisinde Galatasaray'ın hücum bölgesindeki yaratıcı özelliğini kapatmayı başardı. Dakika 76'da Diagne'nin kaleciye takılan müthiş röveşatasında pası veren Belhanda, bir dakika sonra topu ağlarla buluşturarak takımını öne geçirdi.

Sol bek Emre Taşdemir ceza sahası içine taşıdığı topu yerden içeriye çevirdi. Boş pozisyondaki Faslı yıldız gelişine yaptığı vuruşla takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

MARCAO'DAN BABEL'E: AL DA AT!

Karşılaşma boyunca savunmada yaptığı hamlelerle Hajduk Split oyuncularına geçit vermeyen Brezilyalı stoper Marcao, dakikalar 86'yı gösterdiğinde bu kez rakip ceza sahası içinde görüldü. Sarı kırmızılı ekibin kullandığı köşe vuruşu için ileri çıkan Marcao, seken topu sol kanatta yakaladı. Yıldız ismin altı pas içerisinde yerden yaptığı ortaya Ryan Babel harika bir hamle ile ayağını soktu ve topu ağlarla buluşturarak skoru 2-0'a getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray bu skorla galip gelerek play-off'a yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.