Hava Durumu

Galatasaray'da iki şok

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, Hamit ve Elmander'in, Braga maçında forma giyemeyeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2012 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2012 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray'da iki şok

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda Portekiz ekibi Braga ile yapacakları maç öncesi yaptığı değerlendirmede, gruptan çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, Orduspor maçında yaşadığı sakatlık sonrası yarın takımdaki yerini alması beklenen Hamit Altıntop ve İsveçli oyuncu Johan Elmander'in beklenmedik şekilde forma giymelerinin sıkıntıya düştüğünü anlattı.

''Braga ile çok mücadeleli, çok zor bir maç geçecek''

Fatih Terim, yarınki rakipleri Braga'nın gruptaki ilk maçında kendi seyircisi önünde Cluj'e yenilmesinin yanıltıcı olabileceğine dikkati çekerken, güçlü bir rakibe karşı oynayacaklarını söyledi.

Takımının her geçen gün daha iyiye gittiğini ancak teknik adamlar için bunun bir sonu olmadığını aktaran tecrübeli çalıştırıcı, ''Manchester United maçındaki oyunu herkes değerlendirdi. Galatasaray'ın futbolunu gereken yere koydular ama 3 puan da kaybettik. Çok iyi oynadık ve mücadele ettik Manchester United karşısında ama sonuç olarak 3 puan kaybettiğimizi sık sık hatırlatıyorum. Oyuncularımız bunun idraki içinde. Grubumuzun iyi takımlarından, hatta Avrupa'nın iyi takımlarında birisi Braga. Kendi evinde Cluj'e ilk maçı kaybetmiş olabilir. Maçı izleyen arkadaşlarımıza göre skor öyle bitmeyebilirmiş de. Braga ciddi, önemli bir rakip. Burada çok mücadeleli, çok zor bir maç geçecek. Sabırlı ve kendi takımını iten, katkısı olan seyircimize daha çok ihtiyacımız var. Onlarla beraber başarıları elde etmek daha kolay oluyor'' şeklinde konuştu.

Hamit ve Elmander sıkıntısı

Terim, Orduspor maçında yaşadığı sakatlık sonrası yarın takımdaki yerini alması beklenen Hamit Altıntop ve İsveçli oyuncu Johan Elmander'in beklenmedik şekilde forma giymelerinin sıkıntıya düştüğünü anlattı.

''Hamit'in durumu bizim için sürpriz oldu. Oynama ihtimali yok gibi gözüküyor'' diyen Terim, ''Elmander de gıda zehirlenmesinden dolayı biraz evvel bir baygınlık geçirmiş. Serum falan veriliyor. Böyle sürprizler olabiliyor. Bu durumlar bizim için bahane olmayacak. Yarın için hazırız ve bu seviyede nasıl oynanması gerektiğini biliyoruz. Seyircimizle beraber kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' ifadelerini kullandı.

''Braga maçını ne olursa olsun kazanmak istiyoruz''

Selçuk İnan da Braga ile oynayacakları karşılaşmayı ne olursa olsun kazanmak istediklerini söyledi. Basın toplantısına teknik direktör Fatih Terim ile birlikte katılan Selçuk İnan, her sene UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan bir takım olmak istediklerini dile getirerek, ''Bu bizim için çok önemli. Bu sezon seyircimiz önünde oynayacağımız ilk Şampiyonlar Ligi maçımıza çıkacağız. Seyircimiz önündeki maçı ne olursa olsun kazanmak istiyoruz. Bütün çalışmalarımız o yönde olacak. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak ve sürekli yer almak istiyoruz. Dolayısıyla evimizdeki maçları gruptan çıkabilme adına kazanmamız gerekiyor'' dedi.

Selçuk İnan, kendisi ve Felipe Melo'nun performansına yönelik eleştirel bir soru üzerine, şunları kaydetti:

''İkimiz de geçen sene skor anlamında biraz fazla katkı sağladık. Melo ile ikimiz yaklaşık 25 gol atmışız. İnsanların bunları beklemesi çok doğal ama geçen sezona daha kötü başlamıştık. Mevkimiz itibariyle takımla beraber oynamamız gerekiyor. Bu sene yeni oyuncuların gelmesi, daha fazla ofansif futbolcuların oynaması belki bizi bu şekilde gösteriyor olabilir. Bence ileriki maçlarda bu yükselecektir. Çünkü bu bir takım oyunu, eğer takım iyiyse biz de takımın bir parçası olarak iyiyizdir. Takım o gün biraz kötü oynamışsa, bizim de sorumluluğumuz olacaktır. Ben bir gerileme olduğunu düşünmüyorum, sadece skor anlamında katkı sağlamadık diye insanlar böyle düşünüyor olabilir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.