Hava Durumu

Galatasaray'dan gündeme bomba gibi düşen karar...Final maçına çıkmıyor

Galatasaray Kulübü'nden tarihi karar. Basketbol Ligi play off final serisi ile beraber zirveye çıkan ezeli rakiplerin geriliminde Galatasaray'dan tarihi bir karar geldi. Galatasaray Liv Hospital, Perşembe günü oynanması gereken son maça çıkmama kararı aldı. Karar sarı kırmızılı kulübün yönetim kurulunda oy birliği ile alındı. Başkan Ünal Aysal kararı açıklarken, "Türkiye'ye basketbolu getiren kulüp olarak erkek ve bayan takımlarının önümüzdeki sezon ligden çekilmesi konusunu da gerekli kurullar da tartışıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray'dan gündeme bomba gibi düşen karar...Final maçına çıkmıyor

İŞTE ÜNAL AYSAL'IN AÇIKLAMALARI:

"Türkiye’de basketbolu yönetmekle görevli, ancak ipleri başkalarının elinde olan bir federasyonun bugün aldığı kararı tanımıyoruz.

Basketbol takımımızın hocası Ergin Ataman’ın dün akşam açıkça uyardığı gibi ve yöneticilerimizin basın toplantısında ortaya koyduğu tüm somut delillere rağmen, can güvenliğinin olmayacağı bir maçın seyircili oynatılması, tek kelimeyle Türk sporuna ihanettir.


Kimsenin arzulamadığı vahim sonuçlara yol açabilecek bu kararda uyarılarımıza rağmen ısrar edilmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir.

Bu maçın mutlaka şaibesiz bir hakem kadrosuyla ve seyircisiz oynatılması gerekirdi.

Hukukun hakim olduğu ülkelerde, spor dünyasının içinde olmaması gereken “şike hükümlüsü” bir şahsın, kurulları ve hakemleri baskı altına alabildiği bir düzende, sporda adaletten ve ahlaktan söz edilemez.

Play-off boyunca verdiği kasıtlı kararlarla niyetini ortaya koyan ve şike sürecinde tapelerde adı geçen hakemin, bu hayati maça atanması bile, federasyonun iplerinin kimlerin elinde olduğunu göstermektedir.

Can güvenliğini hiçe sayan ve hukuku ayaklar altına alan bu kararlar karşısında, Galatasaray Erkek Basketbol takımı Perşembe günkü maça çıkmayacaktır ve bu kirli senaryonun bir parçası olmayacaktır.

Türkiye’ye basketbolu getiren kulübümüzün, Basketbol Erkek ve Bayan takımlarının önümüzdeki dönemde lig yarışından çekilmesi hususu da, en yakın zamanda ilgili kurullarımızda değerlendirilecektir.

Galatasaray Spor Kulübü, elindeki belgeler ve bilgiler ışığında, uluslararası federasyonlar ve uluslararası hukuk kurullarında hak arayışını da sonuna kadar sürdürecektir."

KARARIN PERDE ARKASI

Galatasaray cephesi bugün Basketbol Federasyonu'nun Fenerbahçe Ülker'e saha kapatma cezası vermemesi ve hakem atamaları sebebiyle sert tepki göstermişti. Daha sonra sosyal medyada 'Galatasaray sahaya çıkmayacak' iddiaları ortaya atılmıştı. Kısa süre sonra ise bu iddianın doğru olduğu ve sarı kırmızılı yöneticilerin bu seçeneği ciddi ciddi tartıştığı öğrenilmişti.

Saat 16:30'da Türk Telekom Arena Stadı'nda başlayan Yönetim Kurulu toplantısının gündem maddesi de, basketbol play off serisinde 7. maça çıkıp çıkmama konusu idi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun olayların yaşandığı Ülker Arena'daki maç sonrasında Fenerbahçe Kulübü'ne para cezası verip sahasını kapatmaması ve final maçına da hakem 3'lüsü olarak şaibeli olarak gördükleri ve serinin 2.maçında tartışmalı kararlara imza atan Recep Ankaralı, Rüştü Nuran ile Emin Moğulkoç üçlüsünü ataması üzerine Galatasaray Yönetimi, 'Maça çıkmama' konusunu gündeme aldı.
Ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da bu konuyu gündeme gündeme alıp Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bitmek bilmeyen çifte standartlı kararları olduğunu vurguladı ve Perşembe günü oynanacak olan karşılaşmaya çıkalım mı çıkmayalım mı diye idarecilerine sordu.

Yönetim Kurulu üyeleri de camia ve taraftarın da çıkılmaması konusunda görüş bildirdiğini ifade etti.

Ve Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nda, Basketbol Federasyonu'nun tarafsız olmadığı fikri hakimiyet kazanıp tüm idareciler maça çıkılmaması kararını destekledi.

Karar yönetim kurulunda oy birliği ile alındı. Ve hiçbir yönetici bu karara itiraz etmedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.