Hava Durumu

Gaziantep'te düğünde terör saldırısı: 30 ölü, 94 yaralı

Gaziantep kent merkezindeki bir düğüne dün gece saatlerinde terör saldırısı gerçekleşti. Düğün eğlencesi sırasında yaşanan patlama sonrasında ortalık kan gölüne döndü. Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada 30 vatandaşın hayatını kaybettiği 94 vatandaşın ise yaralı olarak hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gaziantep'te düğünde terör saldırısı: 30 ölü, 94 yaralı
Gaziantep kent merkezinde bir düğünde akşam saat 22:40 sularında patlama meydana geldi. Patlama sonrasında Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada, bunun bir terör saldırısı olduğunu ve yaralananların olduğunu bildirdi.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğüne terör saldırısı düzenlendiğini söyledi. Olay yerine kısa sürede çok sayıda ambulans sevk edildiğini ifade eden Yerlikaya, "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" dedi. 

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN: HAYATINI KAYBEDENLER VAR

Olay sonrasında CNN Türk kanalına telefonla açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, düğüne terör saldırısı olduğunu ancak canlı bomba mı yoksa bombanın uzaktan mı patlatıldığını henüz bilmediklerini söyledi. Erdoğan ayrıca saldırı sonrasında hayatını kaybedenlerin ve çok sayıda yaralanan vatandaşın olduğunu belirtti. Erdoğan kendisine gelen ilk bilgilere göre olayın bir canlı bomba saldırısı olma ihtimalinin de yüksek olduğunu söyledi. 

Doğan Haber Ajansı (DHA) Gaziantep Bölge Müdürü Hasan Kırmızıtaş ise CNN Türk'e saldırı sonrasında hayatını kaybedenlerin olduğunu çok sayıda yaralının da çevredeki hastanelere kaldırıldığını söyledi.

İKİNCİ BİR PATLAMAYA KARŞIN BÖLGEDE ÖNLEM ALINDI

İkinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cesetler ise hastanelerin morglarına götürüldü. Güvenlik güçleri, patlama sonrası çevreye saçılan çok sayıda ceset parçası ile delil topladı.

VATANDAŞLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanele akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

VALİLİKTEN 2. AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği'nin gecenin ilerleyen saatlerinde yaptığı 2. açıklama ile hain saldırının boyutları da ortaya çıkmaya başladı. 

Gaziantep Valiliği, kına gecesinde düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesinde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 30 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.