Hava Durumu

Gece rekor kıran dolarda son durum

Dolar kurunda önceki gece gelen rekorun ardından dün de dalgalı bir seyir yaşanmıştı. Kur 4.78 ile 4.88 TL arasında gidip gelirken, akşam saatlerinde 4.86 TL civarında dengelenmişti. Dolar bugüne de düne benzer bir seyirle başladı, ardından hafifçe düşüşe geçti.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2018 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2018 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gece rekor kıran dolarda son durum

Dolar kuru sabah ilk işlemlerin ardından 4.85 TL seviyesinde hareket ederken, euro da 5.66 TL seviyesinde bulunuyor.

Dolar saat 09.15 itibariyle ise 4.93 TL seviyelerine geriledi.

Dolar önceki gece ABD-Çin ticaret savaşı endişeleri, yükselen faizler ve Asya kaynaklı Japon yatırımcıların satışları ile 4.97 TL seviyesine kadar çıkarak rekor kırmıştı. Sabah açılışta piyasanın biraz daha dengeye geldiği görülürken, gün içinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın enflasyonun düşürülmesi ve TCMB'nin bağımsızlığına vurgu yapan açıklamalarının ardından 4.78 TL'ye kadar çekilmişti. Ancak dolar kuru akşama doğru yeniden 4.85 liranın üzerine çıkmıştı.

GECE REKOR KIRAN DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yemin ederek göreve başlamasının ve Hazine-Maliye Bakanlığı'na Berat Albayrak'ın getirilmesinin ardından piyasalar ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceğini ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'nun yapısının yanı sıra Merkez Bankası'nın 24 Temmuz'daki faiz kararını da izliyor.

TCMB, TL'deki sert değer kayıpları ve enflasyondaki sert yükselişle birlikte geçen yıl başından beri 950 baz puan sıkılaştırma gerçekleştirdi. Bunun yanında TCMB'nin sadece Nisan ayından bu yana yaptığı faiz artışları ise 500 baz puana ulaştı.

Öte yandan piyasaların yakından izlediği Haziran ve Temmuz aylarındaki yılın en yüklü ihale dönemi önceki gün düzenlenen üç ihale ile birlikte tamamlandı. İhalelerde borçlanma hedeflere genel olarak yakın gerçekleşirken; faizlerdeki yükseliş ise belirginleşti.

Bankacılara göre gösterge iki yıllık tahvilin bileşik faizi dün yüzde 20.52 ile 10 yılın en yüksek seviyesine gelirken, 10 yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 18.85 ile tarihi zirvesini yineledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.