Hava Durumu

Geleceğin tasarım trendleri İnegöl’de konuşuldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, MODEF Fuarcılık tarafından düzenlenen ve ünlü tasarımcı Emmanuel Ruffo’nun konuşmacı olarak katıldığı “Geleceğin Tasarım Trendleri” konulu seminer büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Geleceğin tasarım trendleri İnegöl’de konuşuldu
İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) toplantı salonundaki seminere Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, tasarımcılar ile mobilyacılar katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Türkiye’de mobilya tasarımının fikir lideri olan İnegöl, tasarım kültürünü akademik seviyeye çıkarmak durumunda. Bununla alakalı biz Atölye İnegöl’ü kurmuştuk. Tasarım fikrinin daha geniş tabana yayılması için fuar zamanı bu tür faaliyetler yapmayı planladık. Meşhur tasarımcı Emmanuel Ruffo bizi kırmadı ve İtalya’dan geldi. Bugün burada bizimle tecrübelerini paylaşacak. Biz İnegöl’de tasarımı bugüne kadar belki ilham alarak yaptık, ama artık Türk mobilyası ve İnegöl mobilyası kimliğini oluşturmak istiyoruz. Bir marka haline getirmek istiyoruz. Tasarım çizgisiyle İnegöl mobilyasını farklı bir yere oturtmak istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

‘Tasarım nedir?’, ‘Mobilya da yeni tasarım çizgisi nasıl?’, ‘Avrupa’da yeni trendler nedir?’ konularında bilgiler veren Milano Domus Akademi Ürün Tasarımı Programı Başkanı Emmanuel Ruffo, “Hangi alanda çalışmaya karar verirseniz verin, mobilya veya mimarı olsun, bir şeyi satmak istiyorsanız, çok karmaşık olmaması gerekiyor. Mesela bilgi günümüzde çok karmaşık. Facebook gibi sosyal iletişim araçları, son derece karmaşık bilgiyi kullanıcıya son derece sade ve kullanımı kolay bir şekilde sunuyor. Günümüz dünyasında da aslında aynı şekilde tasarımcı olarak bunu yapmanız gerekiyor. Dünyadaki bilgiyi bu şekilde aktarabilmeniz gerekiyor” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.