Hava Durumu

Gemlik'e modern hastane

Bursa'nın Gemlik ilçesine 150 yataklı modern hastane inşa ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gemlik'e modern hastane
İnşaatı devam eden yeni Gemlik Devlet Hastanesi hızla yükseliyor. Yetkililer, “Gemlik yaz aylarında nüfusu 150 bini bulan bir ilçemiz. İlçede yapımı süren yeni hastanemiz yüksek teknoloji ile donatılmış olarak Gemliklilere hizmet verecek” dedi.

Hastanenin bölgeye hizmet vereceğine dikkat çeken yetkililer, “Gemlik Devlet Hastanesi Bursa’nın en özgün projelerinden birisidir. Çağdaş mimarisi, dünya standartlarındaki kalitesi ve deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilmekte. Hastanemiz, İnegöl ve M. Kemalpaşa hastanelerinden sonra Bursa’nın güçlendirilmiş ilçe hastanesi eksikliğini giderecek. Türkiye’de birkaç hastanede mevcut olan ve dünyanın kullandığı en son teknoloji olan sismik izolatör sistemini burada kullanıyoruz. Hastane başta Gemlik olmak üzere Orhangazi, Armutlu ve Çınarcık'tan gelecek yaklaşık 150 bin vatandaşlarımıza hizmet edecek” şeklinde konuştu.

Hastanenin 150 yataklı olacağının bilgisini veren yetkililer, “Hastanemiz 28 bin 556 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde yeni doğan, kadın doğum, çocuk, acil müdahale ve yoğun bakım üniteleri bulunacak. Hastanemizin şu an yüzde 25’i tamamlanmış durumda ve hastanemizi 2016 yılının sonunda hizmet vermeye başlamasını planlıyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.