Hava Durumu

Gemlik Serbest Bölge'ye nefes aldıracak proje

Türkiye'nin ilk özel sektör limanı GEMPORT gibi ihracatta söz sahibi firmaların kurulu olduğu ve Gemlik sanayisinin kalbi olan Serbest Bölge Yolu 2 Mart 2017 tarihinde ihaleye çıkıyor. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılacak olan Fabrikalar Yolu'nun 10 günlük yer teslim süresinin ardından 120 günde yol genişletme çalışmalarının bitirilmesi planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2017 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2017 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gemlik Serbest Bölge'ye nefes aldıracak proje

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan YILPORT Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Mehmet Yıldırım, darlığı nedeniyle çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği ve can kaybının yaşandığı yolun genişletilme çalışmaları için Ankara'da girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Türkiye'ye işlem hacmi açısından 3'ncü olan bölge için bu gelişme çok önemli bir adımdır." dedi.

LOBİ ÇALIŞMALARIMIZ KARŞILIĞINI BULDU

Fabrikalar Yolu olarak da bilinen Serbest Bölge Yolu'nun uzun yıllar Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nın her platformda gündeme getirdiği sorunların başında geldiğine dikkat çeken Mehmet Yıldırım şunları söyledi:

"Serbest Bölge Yolu'nun uzun uğraşlar ve müzakereler sonucu ihaleye çıkıyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sanayi bölgelerimizi ana yolla buluşturan 1,5 kilometrelik yol sonunda yapılıyor. 10 milyar ihracat hacmine sahip bölgemizin yolu bu güne kadar ihtiyaca cevap veremedi ve büyük sorunlara yol açtı. Bizler, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası olarak başta Sanayi Şuraları olmak üzere, her platformda bu yolun yapılmasına ilişkin lobi çalışmaları yaptık. Oda yayınlarımızda, internet sitemizde, sosyal medyada, ulusal medyada yolumuzun yetersizliğini dile getirdik."

GEMLİK EMİN ADIMLARLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

İhaleden öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yürüttükleri vurgulayan Yıldırım, Karayolları yetkilileri yolun projelendirme aşamasında da birlikte çalıştıklarını ve sonuca ulaştıklarını kaydederek, "Bu çağrılarımız ve emeklerimiz sonun da cevap buldu. Elbette ki bizler gibi birçok kurum ve kuruluşta yolun yapılmasına yönelik çalışmalar yaptı. Ben bu aşamada emek harcayan herkese cani gönülden teşekkür ediyorum. Bu fayda hepimizin ortak faydasıdır. Gemlik emin adımlarla büyüme ye devam ediyor. Bu yolla birlikte daha da ivmelenecektir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.