Hava Durumu

Gemlik, tarihi hamamına kavuşmak için gün sayıyor

Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik'teki tarihî ve kültürel miras çalışmalarından biri olan Arap Hamamı'nın restorasyonunda sona gelindi. Tarihî hamamın restore edildikten sonra kültür merkezi olarak kullanılacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2018 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2018 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gemlik, tarihi hamamına kavuşmak için gün sayıyor

17 ilçenin tamamında tarihî eserleri ayağa kaldırarak turizme kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Gemlik'in Küçük Kumla beldesinde bulunan ve yapılış tarihi bilinmeyen Arap Hamamı'na da el attı. Tamamlanma aşamasına gelen çalışmaların ardından, eşsiz mimarî özellikleri bulunan tarihi hamamın kültür merkezi olarak kullanılacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Arap Hamamı'nda gerçekleştirdiği çalışmalar çerçevesinde evvela tarihî yapının yenileme işlemleri için Türkiye Anıtlar Kurulu'ndan onay alındı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi, hamamın ayağa kaldırılması yönünde yenileme projesi hazırladı. 3 bin 700 metrekare alana sahip tarihi yapının etrafında bulunan ve mülkiyeti Gemlik Belediyesi'ne ait olan iki katlı bina ile özel mülkiyet bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Kaba tadilatı tamamlanan ve ince işçiliklerine geçilen hamamın yenilenen yüzüyle kültür merkezi olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.