Hava Durumu

Gemlik'te deniz temizliği

Bursa'nın Gemlik İlçesi Narlı Beldesi ile Karacabey İlçesi Bayramdere Mahallesi sınırları arasında kalan bölgede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekiplerince denize terk edilmiş av araçları temizlendi. Denizden bir trol takımı, irili ufaklı çok sayıda çapa, bin 500 metre misina, 2 bin 800 metre sade ağ, bir adet aldarga takımı çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gemlik'te deniz temizliği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi kapsamında çalışmalarını bu kez Narlı Beldesi ile Bayramdere Mahallesi arasında gerçekleştirdi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, birincisi 2016 yılında gerçekleştirilen proje kapsamında Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, belirlenen bölgede 67 dalış yapıldı ve 175 bin 500 metrekarelik alan tarandı.

Su ürünlerinin kontrolsüz avcılığının engellenmesi, biyolojik ve ekonomik kayıpların azaltılması, terk edilmiş av araçlarının ortamdan uzaklaştırılması, riskli bölgelerin belirlenmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amaçlanan çalışmalarda, sürdürülebilir balıkçılık adına balık yuvalarının ve yumurta sirkülasyonunu gerçekleştiği alanlar üzerinde hassasiyetle duruldu. Çalışmalarda, denizden bir trol takımı, irili ufaklı çok sayıda çapa, bin 500 metre misina, 2 bin 800 metre sade ağ, bir adet aldarga takımı çıkarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.