Hava Durumu

Gemlikliler gökyüzünü izledi

Gemlik'te Zeytin Dalı Meydanı'nda kurulan teleskoplarda ay ve gezegenleri izleyen gençler, atölye ve planetaryumda gökyüzü ve yıldızlar hakkında yeni şeyler keşfetti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gemlikliler gökyüzünü izledi

Gemlik Belediyesi ve Bursa Amatör Astronomi Kulübü (BAAK) iş birliği ile düzenlenen Gökyüzü Gözlem Şenliği Zeytin Dalı Meydanı'nda gerçekleşti. Havanın kararmasıyla meydana toplanan Gemlikliler, astronomi ve yıldızlar ile ilgili çeşitli etkinliklere katıldılar.
Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, meclis üyeleri, Bursa Amatör Astronomi Kulübü üyeleri ve çok sayıda Gemlikli katıldı. Yıldızları izlemek için sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Meydanda kurulan teleskoplarda Dünya'nın uydusu Ay'ı izleyen Gemlikliler, ay yüzeyindeki kriter ve yükseltileri yakından görmek imkânı bulurken Jüpiter ve Satürn'ü de incelediler. Öte yandan kurulan çadırdaki atölye çalışmalarına çocukları ile katılan Gemlikliler astronomi ve uzay bilimleri üzerine eğlenceli ve bilgilendirici faaliyetler gerçekleştirdiler. Planetaryumda ise yıldızlar ve gökyüzü modellerini izleme imkânı bulan vatandaşlar eğlenceli dakikalar yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.