Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç kadın aylarca herkesi kandırmış

Sağlık Bakanlığı İl sağlık müdürlükleri personelinin diploma teyitleri için çalışma başlattı. Çalışmalarda ilk sonuç İstanbul’da UMKE’de çalışan Gönül P.’den alındı. Diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç kadın aylarca herkesi kandırmış
Milli  Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Türkiye genelinde sahte diplomalı öğretmenlerin çalıştığını belirtmesinin ardından bakanlık ülke genelindeki personelinin diplomalarının gerçekliğini teyit için çalışma başlatmıştı. MEB’den sonra  sağlık Bakanlığı’nın da kurum içinde sahte diplomalı personel olup olmadığının araştırılması için diplomaların teyit araştırması başlattığı öğrenildi. İl sağlık müdürlüklerinin sorumluluk alanlarında çalışan personelinin diplomalarını alındığı kurumlarla iletişime geçilerek karşılaştırma yapılmaya başlandı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de diplomaların teyidi için bir çalışma başlattı. Kurumda çalışan personelin öğrenim bilgilerini diplomaların alındığı kurumlara gönderilmesi sonucu bir yıl önce Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)’nde işe başlayan Gönül P.’nin diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. Gönül P.’nin sunduğu  Kağıthane Ahmet Burhan İmam Hatip Kız  AnadoluLisesi’nden alınan diplomalarının kayıtlarda olmaması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı. Soruşturma sonucunda İl Sağlık Müdürlüğü, Gönül P.’nin iş akdini fesh etti.

Konuyla ilgili  Vatan’ın sorularını yanıtlayan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri konuyu doğrulayarak sahte diplomalar ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Adı geçen kişinin Müdürlüğe bağlı olarak hizmet veren UMKE’de görevli olduğunu belirten yetkililer Gönül P.’nin herhangi bir sağlık müdahalesi gibi görevinin bulunmadığının altını çizdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.