Hava Durumu

Genç kadının çığlığı duyuldu! 24 saat koruma...

Adana'da şiddet nedeniyle boşandığı Sait Durak’ın silahlı saldırısında yaralanan Sevinç T. ile annesi Hürü Uluoğlu’na polis koruması verildi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Denizli Polis Merkezi Amirliği’nce görevlendirilen polis, 24 saat boyunca anne ve kızının evinde bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç kadının çığlığı duyuldu! 24 saat koruma...
Sevinç T., 8 yıl önce liseye giderken Sait Durak ile tanışıp, ailesinin karşı çıkmasına rağmen evlendi. Yaşı 18’den küçük olduğu için bir yıl sonra nikah yapan çiftin, 2 yıl sonra da bir kızları dünyaya geldi. Evliliklerinin ilk ayından itibaren şiddet görmeye başladığı ileri sürülen Sevinç T., 3 yıl önce boşandı. Boşanmayı kabullenemeyen Sait Durak, ayrıldığı eşini "Sen beni ancak ölünce terk edebilirsin" diyerek tehdit etmeye başladı. Eski eşinin evini basan Sait Durak, genç kadını ve annesi Hüdü Uluoğlu’nu tehdit etmeyi sürdürdü.



Ölüm tehditlerini artıran Sait Durak, Ağustos ayında da eski eşini sokak ortasında pompalı tüfekle vurup ayaklarından, evlerinin penceresinden sokağı izleyen 4 yaşındaki kız çocuğunu ise yanağından yaralandı.

Eski kocası hakkında 7 kez şikayet dilekçesi verip, 2 kez de uzaklaştırma kararı aldıran Sevinç T., son çare olarak evini taşımakta buldu. Polis eşliğinde evini taşıyan Sevinç T., eski eşinden kurtulduğunu düşünürken, Sait Durak önceki gün yeniden ortaya çıktı. Genç kadının yeni taşındığı evin sokağına gelen Sait Durak, sokakta eski eşine seslenerek ölüm tehdidinde bulundu.

BAŞ SAVCI TALİMAT VERDİ KORUMA GÖNDERİLDİ

Her gününün ölüm korkusu içinde geçtiğini belirterek sokağa çıkamaz olduğunu söyleyen Sevinç T. ile annesi Hürü Uluoğlu için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcı Ali Yeldan’ın talimatı ile Sevinç T. ve annesinin evine koruma ekibi görevlendirildi. Denizli Polis Merkezi’nde görevli bir ekip, anne ile kızın yaşadığı evin önüne yerleştirildi. Koruma ekibi, 24 saat boyunca anne ile kızın evinin önünde beklemeye başladı.



BİR AN ÖNCE YAKALANSIN

Endişelerinden kurtulduklarını dile getiren Sevinç T., "Eski eşim yüzünden hayatımız kabusa döndü. Ama Cumhuriyet Başsavcılığı sesimizi duyup, koruma verdi. Evimizin önüne bir hafta önce yerleşen polis ekibi 24 saat boyunca bizi yalnız bırakmıyor. Gecepolisin sayesinde rahat uyuyabiliyoruz. Bu sayede eski kocamın uzak kalması sağlandı. Ama ne zamana kadar polis böyle bekleyecek. Keşke bir an önce yakalanabilse. Ekipler, Sait’in ailesinin evinde beklese belki daha kolay yakalanır" dedi.

SIRA BANA GELDİ

Yaşanan olaylar karşısında psikolojisinin bozulduğunu söyleyen anne Hürü Uluoğlu, eski damadının kendisini de tehdit ettiğini ileri sürdü. Ortak tanıdıkları aracılığı ile eski damadının tehdit mesajları gönderdiğini ileri süren Hürü Uluoğlu, "Tanıdıklar aracılığı ile bana mesaj gönderiyor. ’Eski kaynanamı da vuracağım. Ancak, onu vurduktan sonra yakalanırım’ diye haber gönderiyor. Haberi getirenler de çok iyi tanıdıklarımız. Bu tehditler hayatımızı alt üst etti. Adeta evde hapis hayatı yaşar hale geldik" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.