Hava Durumu

Genç kaşifler buluşlarını sergiledi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen 'Bilim Şenliği'nde öğrenciler tarafından hazırlanan buluşlar görücüye çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç kaşifler buluşlarını sergiledi

Birbirinden farklı projeler Merinos Parkı'nda sergilendi. 25-26 Mayıs tarihlerinde devam edecek olan Bilim Şenliği için alanı dolduran ilk ve orta öğretim öğrencileri hazırladıkları projelerle okullarını temsil etti. Robotlardan çevre projelerine kadar birçok fikir ziyaretçilere anlatıldı. Bilim Şenliği'nin açılışına Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de katıldı. Öğrencilerin stantlarını tek tek gezen protokol üyeleri, projeler hakkında da bilgiler aldı.

İnsansız hava araçlarının da sergilendiği şenlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yenlik sayesinde öğrencilerin ufuklarının daha da genişleyeceğini belirterek, "Bursa üreten bir şehir. Bursa markalarıyla ünlü bir şehir. Gençlerimiz, üniversite ve sanayi ile birlikte bu gelişmelere katkı koyalım. Bu şenlikte eğlenceli programlar olacak. Bilimsel çalışmalar anlatılacak. Gençler bilimle tanışacak. Dünyaları ve ufukları daha da genişleyecek" dedi.

Bursa'dan bilim adamları çıkmaya devam edeceğini belirten Vali Harput ise, "Biz gençlerimize inanıyoruz. Bu milletin yetenekli çocuklarının önünü açma adına hükümetimiz de her türlü desteği veriyor. Şenlikte emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Şenlik kapsamında ödül töreninin 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 15:00’de aynı yerde yapılacağı bildirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.