Hava Durumu

Genç kız fıstık yiyen sevgilisini öptü, öldü!

Ağır fıstık alerjisi olan Kanadalı genç kız, kendisinden habersiz fıstık ezmeli sandviç yiyen sevgilisini öptükten sonra şoka girip can verdi! Uzmanlar, gıdalardaki alerjenlerin, yiyen kişinin tükürüğünde 4 saate kadar kalabileceğini belirtiyor

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç kız fıstık yiyen sevgilisini öptü, öldü!
Kanada'da 2012 yılında yaşanan ancak acılı annenin, alerjik insanları bilinçlendirmeye yönelik çabaları kapsamında ilk kez anlattığı olay şöyle gelişti: 
 
20 yaşındaki Myriam Ducre-Lemay, kısa bir süre önce tanıştığı erkek arkadaşıyla bir partide eğlendikten sonra, geceyi geçirmek üzere onun evine gitti. Myriam'in ciddi fıstık alerjisi olduğunu bilmeyen genç adam, gece bir ara kalkıp fıstık ezmeli sandviç yedi ve tekrar yattı. Myriam'in de, erkek arkadaşının fıstık ezmesi yediğinden haberi yoktu. 
 
ÖPÜŞÜRLERKEN ŞOKA GİRDİ

 
Sevgililer bunun ardından öpüşmeye başlayınca genç kadın bir anda şoka girdi. Erkek arkadaşı her ne kadar paniği çabuk atlatıp ambulans çağırdıysa da Myriam Ducre-Lemay, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. 
 
ALERJİK ŞOK İĞNESİ YANINDA YOKTU

 
Myriam, alerjik şok ihtimaline karşı sürekli yanında bulundurması gereken adrenalin iğnesini (epipen) o gece yanına almamıştı. 
 
Genç kadının annesi Micheline Ducre, Journal De Quebec gazetesine içini döktü ve olayı ilk kamuoyuyla paylaştı. Yaşadığı büyük acıyı başka kimsenin yaşamaması için, alerjik kişileri bilinçlendirme faaliyetlerine başlayan anne, "Kızım daha birkaç gün önce aşık olduğunu söylemişti bana. Gözlerini hiç bu kadar ışıl ışıl görmemiştim" dedi. 
 
4 SAATE KADAR TÜKÜRÜKTE KALABİLİYOR
 

Uzmanlar, gıdalardaki alerjen maddelerin, tüketildikten 4 saat sonra bile insanın tükürüğünde kalabileceğini söylüyor. 
 
'ETRAFINIZDAKİLERE GIDA ALERJİNİZ OLDUĞUNU SÖYLEYİN'
 

Doktorlar, alerjik insanlara, "Etrafınızdaki insanlara gıda alerjiniz olduğunu ve yanınızda alerjik şok iğnesi bulundurduğunuzu söyleyip, 'Gerektiğinde bana yardım edin' deyin" şeklinde tavsiyede bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.