Hava Durumu

Genç kızın günlüğü taciz dehşetini ortaya çıkardı

Yanında çalıştığı 58 yaşındaki adamın yıllarca tacizine uğradı. İlköğretim çağında başlayan taciz 17 yaşına geldiğinde tecavüze dönüştü. O tecavüzlerin biri hamile kalmasına neden oldu. Ama bunları anne ve babası dahil kimseye anlatamadı. Yaşadıklarını düzenli olarak tuttuğu günlüğünün sayfalarına gizledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç kızın günlüğü taciz dehşetini ortaya çıkardı

B.A'nın henüz 17 yaşında iken 58 yaşındaki D.M.D'den hamile kalmasına neden olan olaylar, yaşadıklarını yazdığı günlüklerinin yakın bir arkadaşı tarafından okunup, lise öğretmenlerine anlatması üzerine ortaya çıktı. Harçlığını çıkarmak için gitmeye başladığı tatlı dükkanı sahibi D.M.D'nin tacizine uğradığını, 10 ya da 11 yaşlarından itibaren yaşadığı tacizin 17 yaşında 2 kez tecavüze dönüştüğünü anlatan B.A'nın hamile olduğu anlaşıldı. 2 aylık hamilelik sonlandırıldı. Koruma altına alındı. D.M.D suçlamayı reddetti ama bebeğin ona ait olduğu adli tıp raporuyla belgelenince, rızası olduğunu ileri sürdü. Bir süre tutuklanan D.M.D'yi mahkeme "suçun kapsamının değişme ihtimali" gözönüne alınarak serbest bıraktı. Şimdi 19 yaşındaki B.A ise duruşmalara bile gelmiyor.

 "10 YA DA 11 YAŞINDAN İTİBAREN TACİZE, 17 YAŞINDA İSE TECAVÜZE UĞRADIM"

B.A'nın yaşadığı dram en yakın arkadaşının günlüklerini okuması üzerine ortaya çıktı. Yaşadıklarını günlüğüne yazan B.A öğretmeninin yönlendirmesiyle polise götürüldü. Yardım etmek ve harçlığını çıkarmak için çalıştığı tatlıcı dükkanı sahibinin taciz ve tecavüzüne uğradığını söyledi.

B.A, iki çocuk babası D.M.D’nin(58) tacizine 10 - 11 yaşından itibaren uğradığını, 2011 yılının Mayıs ayında temizlik için D.M.D’nin evine gittiğini, "Annen ve baban da yemeğe gelecek, gitme burada kal" diyerek onun evde kalmasını sağlayan D.M.D'nin tecavüzüne uğradığını anlattı. B.A, 17 yaşında hamile kalmasına neden olacak ikinci tecavüz olayını da anlattı.

Birkaç yıl önce eşini kaybeden D.M.D yalnız yaşamanın zorluğundan bahsederek ağlayarak konuştuğunu ve direnmesine rağmen ikinci kez 58 yaşındaki adamın tecavüzüne uğradığını anlattı.

2 AYLIK HAMİLE OLDUĞU ANLAŞILDI

Olayın polise yansıması üzerine hastaneye sevk edilen genç kızın 2 aylık hamile olduğu belirlendi. Bebeğe müdahale edildi, B.A koruma altına alındı ve bir yurda yerleştirildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ, B.A'YI SUÇLADI AMA...

Şüpheli D.M.D ise suçlamaları kabul etmedi. Bununla da kalmayıp B.A’nın başka erkeklerle ilişkiye girip hamile kaldığını, ailesine anlatamadığı için de kendine iftira attığını iddia etti. Bu şekildeki ifadesinin ardından serbest bırakılan D.M.D adli tıp kurumundan gelen rapor üzerine tutuklandı. Bebekten alınan örneklerle yapılan inceleme, 17 yaşındaki genç kızı hamile bırakan kişinin D.M.D olduğunu kesin olarak belirledi.

D.M.D ise bu rapora rağmen B.A ile ilişkiye girdiğini kabul etmeyerek, olayın alkollü olduğu bir zamanda haberi olmadan olmuş olabileceğini söyledi. D.M.D çocuğa cinsel istismar suçlamasının ‘hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak’ maddesi gereğince olaydan 4 ay sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

39 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaydan 5 ay sonra hazırlanan iddianamede, yaşanan cinsel istismar olayının sonucunda hamile kalan B.A’nın ruh sağlığının bozulduğu, olay tarihinde 17 yaşında olduğu, şüphelinin yardım amaçlı yanında çalışmasından faydalanarak eylemi gerçekleştirdiği belirtildi. Olayın birden fazla kez gerçekleştiğine vurgu yapılan iddianamede D.M.D hakkında TCK’nın çocuğa cinsel istismar suçlamasının ‘hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak’ maddesi gereğince 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı.

6 AY TUTUKLU KALDI. MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Kartal Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’nün de müşteki olarak yer aldığı olay tarihinden 6 ay sonra görülen ilk duruşmada tutuklu sanık D.M.D olay günü alkollü olduğunu belirterek, "Mağdurenin de yardımıyla bu eylem gerçekleşmiştir. Bağırarak yardım isteyebilirdi, suçsuzum" dedi. 2012 yılının Mart ayında görülen davanın 3. Celsesinde duruşma savcısı eylemin rızaya dayalı olarak gerçekleştiğinin kabulü halinde suça etkisi yönünden mağdurenin bir sağlık kuruluşuna sevk edilerek suç tarihinde ve halen kaç yaşlarında olduğunun tespitinin yapılmasını talep etti. Mahkeme ise tutuklu sanığın tutuklulukta geçen süre suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak 6 ay cezaevinde kalan D.M.D’nin tahliyesine karar verdi.

"SUÇUN KAPSAMI DEĞİŞEBİLİR"

Geçtiğimiz ay görülen davanın 6. Celsesinde ise mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçun TCK’nın 104/1 maddesi olan ‘Reşit olmayanla cinsel ilişki’ kapsamına girebileceğini belirterek sanığa ek savunma verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Bu madde ise sanığın 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması anlamına geliyor.

B.A ORTALARDA YOK

Yargılama Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ederken şimdi 19 yaşına gelen B.A ortalarda görünmüyor. Yaşadıkları yüzünden ailesinin yanında kalmayı istemediği öğrenilen B.A, onun ruh sağlığını ciddi şekilde bozan olayla ilgili duruşmalara da katılmıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.