Hava Durumu

Genç öğretmene tren çarptı

Aydın'ın Efeler ilçesinde raylardan geçerken yük treninin altında kalarak hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Canan Azazi'nin görev yaptığı okulda üzüntü ile karşılanırken ölümünden etkilenen öğrencilerine bir haftalık psikolojik destek vereceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2014 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2014 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Genç öğretmene tren çarptı
Aydın'ın Efeler ilçesinde dün okul çıkışında Mimar Sinan Mahallesi Aymas Galericiler mevkisinde raylardan karşıya geçmeye çalışırken İzmir-Aydın seferini yapan yük treninin altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen Canan Azazi'nin görevli olduğu Yörük Ali Efe İlkokulu'nda bu gün yas vardı. 

Meslektaşlarının vesikalık fotoğrafını yakalarına takan öğretmen arkadaşları, Azazi'nin sınıfına giderek öğrencilerine başsağlığı diledi. Kazada kaybettikleri öğretmenlerinin masasına çiçekler bırakan öğretmen arkadaşları ve haberi alıp çocuklarıyla gelen öğrenci velileri uzun süre gözyaşı döktü.

Azazi'ye ait masa çiçeklerle süslendi, kendisinin ve öğrencileriyle birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafları konuldu.

ÖĞRENCİLERİNE BİR HAFTA PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK

Çok değerli bir öğretmenlerini kaybettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Pervin Töre, büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti. Öğrencilerin öğretmenlerinin ölümünden çok fazla etkilendiğini kaydeden Töre, rehber öğretmenlerinden oluşan 5 kişilik ekibin bir hafta boyunca öğrencilerine psikolojik destek vereceğini söyledi.

Canan Azazi'nin, öğrencilerinden Muhammet Kaya'nın annesi Aslı Kaya, "Biz öğretmenimizden çok memnunduk. En son dün sabah görüşmüştük. Çocuklarımızı çok seviyordu. Gerek eğitim açısından gerekse insanlık açısında mükemmel bir öğretmendi. Çok candandı. Çocuklarımız için birçok fedakarlıklar yaptı. Çocuğum öğretmeninin hayatını kaybettiğini duyduğunda şok oldu, büyük bir travma yaşadı. Annecim ben öğretmenime yeni kavuşmuştum. Şimdi başka öğretmene nasıl alışacağım diyerek dünden beri ağıyor. Hala şoktayız. Allah rahmet eylesin. Onu çok özleyeceğiz" dedi.


Yörük Ali Efe İlkokulu'nda 4 yıldır görev yapan Azizi, evli ve iki çocuk annesiydi. Azizi için yarın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tören düzenleneceği ve cenazesinin İzmir'in Bornova ilçesinde defnedileceği belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.