Hava Durumu

Gençler dikkat! Android telefonlarda...

Akıllı cep telefonu kullanımının tüm dünyada yaygınlaşması ve bu cihazların içindeki işletim sistemlerinin bilgisayarlarla yarışa girmesiyle virüs saldırıları da bu yöne kaymaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gençler dikkat! Android telefonlarda...
Güvenlik firması 360 Security, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara yönelik artan hacker saldırıları, virüs ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı kullanıcılara uyarıda bulundu. Yılın ilk çeyrek raporunu yayımlayan firma, geçen yılın son çeyreğine göre virüs saldırılarında büyük artış yaşandığını kaydetti.

Akıllı  telefon pazarının yarıya yakınını oluşturan Android işletim sistemine sahip  telefon kullanımının hızla artarken, bu alana yönelik ilk 3 ayda 450 milyon virüs tespit edildi.

GENÇLER DİKKAT!

Kullanıcılara ilk bakışta cazip gelen, geliştiricisi bilinmeyen ve sistem dışından temin edilen uygulamalar ile oyunların saldırıları artırdığını belirten firma yetkilileri, "Tehlikeli Reklam yazılımı virüsleri, fidye yazılım, internet kotasını tüketen ve kişisel bilgileri çalan virüslerde önemli ölçüde artış yaşandı" dedi.

Türkiye'de yüzde 69'u 30 yaş altında olmak üzere 20 milyonun üzerinde Android cep kullanıcısının bulunduğunu tahmin ediliyor.

KİŞİSEL BİLGİLERİ ÇALIP TELEFONA ZARAR VERİYORLAR

Aralık 2015'te 360 Security ile günde 30 bin virüs tespit ederken, 2016'da Türkiye'deki bu rakam 170 binlere kadar çıktı. 3 ayda 15 milyon virüs saldırısının tespit edildiği ve cihazların koruma altına alındığı bilgisi paylaşıyldı.

Hacker'ların sadece kişisel bilgileri çalmakla kalmayıp, aynı zamanda telefonlara da ciddi zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Hacker'ların virüs saldırılarında Facebook, Twitter, Snapchat, WhatsApp gibi popüler uygulama ve en çok satan oyunları hedef aldığını belirten 360 Security Direktörü Huang Yan, SMS ve e-posta yoluyla gerçekleştirilen mobil siber saldırılara ve dolandırıcılara karşı da kullanıcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.