Hava Durumu

Gençlerle puanlı veda

UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı geçen hafta garantileyen Bursaspor, forma şansı bulamayan ve genç ağırlıklı kadroyla çıktığı maçta Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kaldı ve sezonu 55 puanla tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2013 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2013 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gençlerle puanlı veda

Bursaspor, 2011-2012 sezonunun son maçında Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kaldı ve sezonu 55 puanla kapadı. Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başlarken, Yeşil Beyazlılar 7.dakikada 1-0 öne geçti. Okan Deniz’in sağ kanattan altıpasa gönderdiği topu iyi takip eden Ferhat Kiraz, plase vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 16.dakikada Başkent ekibi beraberliği yakaladı. Kullanılan korner atışında Özgür’ün kafa vuruşunda top ağlara gitti. 24.dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Vleminckx’in hareketsiz kalması sonucu Bursaspor savunması ofsayt gerekçesiyle durakladı. Geriden gelip topla buluşan Zec, takımını 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

BERABERLİK GELDİ

Mücadelenin ikinci devresine beraberliği yakalamak için başlayan Timsah, 54’te Musa, 58.dakikada da Hakan Aslantaş ile önemli pozisyonlardan faydalanamadı. Karşılaşmanın 76. dakikasında Murat Yıldırım mükemmel bir gole imza attı. Kullanılan korner atışında Gençlerbirliği savunması topu uzaklaştırdı. Meşin yuvarlağa yaklaşık 25 metreden gelişine mükemmel bir vuruş yapan Murat, beraberlik golüne imza attı.  İlerleyen dakikalarda Ozan Tufan ile iki pozisyondan yararlanamayan Yeşil Beyazlılar sezonu beraberlikle bitirdi. 

Murat’tan füze

Bursaspor’un sezon başında Samsunspor’dan kadrosuna kattığı Murat Yıldırım, Yeşil Beyazlı forma altındaki ilk golünü ligin son haftasında ağlara gönderdi. Mücadelenin 76.dakikasında ceza alanı dışından mükemmel bir vuruş yapan tecrübeli futbolcu, Bursaspor’daki ilk golünü attı.

Sağlam ile kafa kafaya

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman 14 haftalık görev süresinde 27 puan topladı. Yeşil Beyazlılar ligi 55 puanla sonlandırırken, Timsah, Ertuğrul Sağlam ile ilk 19 haftalık dönemde 27, Ersel Uzgur’un görev aldığı tek haftada da 1 puanı hanesine yazdırmıştı.

Doğanay’dan ilk

Bursaspor’da hafta içinde profesyonel sözleşme imzalanan Doğanay Kılıç, A Takım’da ilk defa forma giymenin heyecanını yaşadı. 1996 doğumlu futbolcu karşılaşmanın 41.dakikasında omzunun çıkması sebebiyle yerini Furkan Soyalp’e bırakmak zorunda kaldı. Doğanay o dakikaya kadar oynadığı futbolla beğeni topladı.

Markaj’ı kaçırmayın!

AS TV’nin ekran klasiği Markaj’da bu akşam ligi 4. sırada bitiren Bursaspor’un 2012-2013 sezonundaki genel durumu masaya yatırılacak. Olağanüstü Genel Kurul öncesi son bilgiler de Markaj’da olacak. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’un sunacağı Markaj’ın konukları Adem Vural ve Erkan Öncel.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.