Hava Durumu

Gezi Gazisi'ne büyük şok!

Gezi olaylarında, polisin gaz fişeği nedeniyle gözünden olduğu iddiasıyla 210 bin lira tazminat isteyen Kırgızistan vatandaşı, dava sonunda 151 lira borçlu çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 06:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 06:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Gazisi'ne büyük şok!
Kırgız vatandaşı Shavkatbek Saipov (30), 1 Haziran 2013’te turist olarak geldiğiAnkara’da Güvenpark’ta yürürken, ‘Gezi olayları’ nedeniyle gerçekleşen bir eylemepolis müdahale etti.

Polisin kullandığı bir gaz fişeğinin kapsülü, arada kalan Saipov’un sol gözüne isabet etti. Geçirdiği iki ameliyata rağmen sol gözünü kaybeden Saipov, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu ve İçişleri Bakanlığı aleyhine de 10 bin lirası maddi, 200 bin lirası manevi olmak üzere 210 bin liralık tazminat davası açtı. 

‘POLİS HEDEF GÖZETTİ’

Olaydan sonra Kırgızistan’a dönen Saipov’un Ankara 9. İdare Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, polislerin zor kullanma yetkisine ilişkin sınırı aştıkları, kasten yaralama eylemi yaptıkları, gaz bombası atarken hedef gözettikleri, en az 45 derecelik açı ile yapılması gereken atışı direkt yaralamaya yönelik yaptıkları iddia edildi.

Davayı geçtiğimiz günlerde karar bağlayan mahkeme, özetle, “... Davacının yaralanma olayı ile ilgili bir bilgiye rastlanılmadığı gibi gözüne isabet eden cismin veya kimin attığının da tespiti mümkün değildir. Bu nedenle idareye yüklenebilecek hizmet kusurunun varlığından bahsedilemeyeceği” gerekçesiyle maddi ve manevi tazminat talebini reddetti. 

Mahkeme, 151 lira 40 kuruşluk yargılama giderinin de davacı Saipov’dan alınmasına hükmetti. Saıpov, avukatı aracılığıyla Danıştay’a itiraz etti. (Fevzi KIZILKOYUN / Hürriyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.