Hava Durumu

Gezi Parkı'na AVM yapmıyoruz, yolu genişletiyoruz

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim'de yaşananlarla ilgili kameraların karşısına geçti. Topbaş, Gezi Parkı’ndaki çalışmanın AVM değil, yol genişletme çalışması olduğunu söyledi, Mutlu ise "Çevre konusunda aynı duyguları paylaşıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı'na AVM yapmıyoruz, yolu genişletiyoruz

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı’nda ağaçlarının yıkılmasına karşı 4 gündür sürdürülen eylemle ilgili açıklama yaptı.

Vali Mutlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yayalaştırma Projesi çalışmaları devam etmektedir. Her türlü fikrin değeri fevkalade yüksektir. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çalışmalarıyla ilgili asayişe ilişkin gelişmeler yaşanmıştır.

12 kişi tedavi altındadır. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ağır yaralanan bir kadın Fas uyrukludur. Bir gazeteci de kafa travması geçirdi, sağlık durumu iyidir.

Doğa katliamı söz konusu değildir. Gezi Parkı’nda, Taksim’de herhangi bir olumsuzluk görülmemekle birlikte, kısıtlayıcı uygulamayı sürdüreceğiz.

'MÜDAHALE YOK!

Meydanda herhangi bir müdahale yok. Taksim Parkı'nda ya da Gezi Parkı'nda herhangi bir müdahale söz konusu değil. Ağaç sevgisi üzerinden prim yapmak isteyen, istismar etmek isteyen grupların çabaları devam etmektedir. Bilgi kirliliğine özen gesterilmesi gerekiyor. Biz o grupları tanıyoruz, hedeflerini de biliyoruz. bu grupların amacının doğa sevgisi, ağaç sevgisi olmadığını da biliyorum.

Sürekli ajitasyonla, bilgi kirliliği yaratılmak isteniyor. Emniyetimiz toplum huzuru için çalışıyor. Gece müdahaleleri özellikle yapmamak istiyoruz.

63 KİŞİ GÖZALTINDA

Emniyet mensuplarının, milletinin bireyleriyle karşı karşıya gelmesi, en ufak bir olayın vukuu bulmaması herkesin yüreğinde vardır. Şu anda 63 kişi gözaltına alınmıştır. Yaralanan vatandaşlara acil şifalar dileriz.

Çadırların yakılmasıyla ilgili basına yansıyan fotoğraflar var. Bunları inceleyeceğiz. Emniyet, zabıta tarafından yakıldığı iddialarının dikkatle incelenmesi gerekiyor. Yanlış bir takım hususlar tespit edilirse gerekli işlemleri çok net biçimde yaparız.

Sürekli ajitasyonla, bilgi kirliliği yaratılmak isteniyor. Emniyetimiz toplum huzuru için çalışıyor. Gece müdahaleleri özellikle yapmamak istiyoruz.

Sosyal medya üzerinden estirilen yanlış havaya karşı dikkatli olalım. Yasa çok net, umuma açık yollarda, parklarda gösteri yapılamaz.

İstanbul ve çevre konusunda aynı duyguları paylaşıyoruz. Ama kanunu açarsanız bunu görürsünüz. Umuma açık yollar, parklarda toplantı ve yürüyüş yapılamaz. Yasa çok net, bu alanlarda gösteri yapılamaz.

TOPBAŞ: AVM DEĞİL, YOL ÇALIŞMASI

Kadir Topbaş ise şöyle konuştu:“Bölgedeki trafiği yer altına alarak yayalaştırma projesi yapılıyor. Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınmıştır. Kurul onayıyla çalışmaları başlattık. Şu anda büyük bir bölümü tamamlandı. Bu ortamı istismar eden, siyasi rant bekleyenler var. Masumane gelen vatandaşlarımız istismar edildi. Hoş olmayan birtakım yansımaları ortaya çıktı.

Topçu Kışlası ve AVM ile ilgili bir çalışma değil. Yol genişletme çalışması var. Duvarın ötelenmesiyle ilgili bazı ağaçların taşınması var. Yanlış algılanan, yanlış anlatılan, birilerinin istismar ettiği bir ortamdan üzüntü duyuyoruz.

Siyaset kullanılırsa gerginlikler ortaya çıkıyor. İstanbulluların buna fırsat vermemesini istiyorum. Bu kentte yanlış yapmamak birinci hedefimiz. Birileri bunu yanlış şekilde kullanmakta, yanlış yere çekmektedir.

Oy birliğiyle alınan bir kararın ardından CHP milletvekillerinin gelip, bunu siyasi ranta çevirmek istemelerini doğru bulmuyorum. Bizim eksiğimiz şu demek ki, daha iyi anlatmak gerekiyordu. Bu bir yol çalışması, Toplu Kışlası inşaatının başlatılması değildir. Çalışma yapılan yerin Topçu Kışlası’yla alakası yok. Alakası olmayan bir yerle ilgili bu hassasiyetle on binler 50 binler toplayabiliriz anlayışı geçmişte kaldı, üzüntü duyuyoruz.

Büyük ağaçlar değil, bunlar çalıdan biraz daha büyük ağaçlardır. Yanlış değerlendirmeyi birileri yaptı, samimi vatandaşlarımız da bundan etkilendi. Biz hassasiyet gösteriyoruz, maalesef birileri ranta dönüştürmeye çalışıyor. Siyasi rant için olaylar tetikliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.