Hava Durumu

Gezi Parkı'nda olaylar dinmek bilmiyor

Polis, Taksim Gezi Parkı'nın yıkımına karşı çıkan ve 4 gündür nöbet tutan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polis ile eylemciler, Gezi Parkı'ndan sonra Taksim Meydanı'nda, Harbiye ve Gümüşsuyu'nda da karşı karşıya geldi. Müdahale sırasında yaralananlar oldu. Taksim Meydanı'nda tekrar bir araya gelen ve oturma eylemi başlatan gruba polis müdahale etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı'nda olaylar dinmek bilmiyor

Polis, Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için 4 gündür nöbet tutan gruba saat 05.00 sıralarında gaz bombası, biber gazı ve TOMA araçlarıyla müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar oldu.

Polis, eylemcilere ait çadır stand ve flamaları kaldırdı. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan çıkardı.

Müdahale sonrası gruplar Harbiye ve İstiklal Caddesi'ne doğru dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı, bazı kişileri gözaltına aldı.

Taksim Gezi Parkı'nın etrafını demir bariyerlerle kapatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor. Taksim çevresinde, polis ile eylemciler arasındaki gerginlik sürüyor.

Gece geç saatlerde eylemcilere destek vermek için gezi parkına gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Müslim Sarı da gazdan etkilendi. İlhan Cihaner, "Valiyi, emniyet müdürünü aradım, hiçbiri telefonunu açmadı" dedi. Milletvekilleri biber gazı atılmasının durdurulmasını istedi.

6 KİŞİ KAFA TRAVMASI GEÇİRDİ

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Divan Oteli’nin önünde basın açıklaması yapıldı. İstanbul Tabip Odası'ndan Dr. Hüseyin Demirdizen, yaptığı açıklamada 6 kişinin kafa travması nedeniyle yoğun bakımda olduğunu söyledi.

'MÜDAHALE DEĞİL SALDIRI'

CHP milletvekili İlhan Cihaner, hükümetin İstanbul’a, doğasına, ağacına özetle insani olan her şeye saldırı başlattığını söyledi. Cihaner, “Sabah saatlerinde şunu gördük; devlet vatandaşına tuzak kurdu. Sabah hiçbir uyarıda bulunmadan gaz bombaları, TOMA’larla saldırdı. Bu bir müdahale değil, saldırı” diye konuştu.

AHMET ŞIK YARALANDI

Basın açıklaması sonrası polisin gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği, yaralıların olduğu bildirildi. Yaralılar arasında bulunan gazeteci Ahmet Şık, Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

TAKSİM'DE İKİNCİ MÜDAHALE

Aralarında BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve DİSK’in de destek verdiği bir grup Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.

Polis, gruba tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar ve baygınlık geçirenler oldu. Yaralananlar arasında bulunan Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.