Hava Durumu

Gezi Parkı'nda ortalık savaş alanına döndü

Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların sökülüp araziye AVM yapılacak olmasını protesto eden gruba polis bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gezi Parkı'nda ortalık savaş alanına döndü

Polisin sıktığı biber gazından vekiller de etkilenirken, eylemcilerin üzerinden atlayıp kaçtığı duvar yıkıldı. Bu sırada çok sayıda kişi de yaralandı. Dün sabah da polis müdahale etmiş, grubu dağıtmış, yıkımı dozerlerin önüne geçen BPD'li Sırrı süreyya Önder önlemişti.

DUVAR YIKILDI, YARALANANLAR OLDU  

Bu sabah şafak vakti aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu yüzlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında kaçmak isteyenlerin üzerine çıktığı bir duvarın yıkıldığı ve bazı vatandaşlarında yaralandığı görüldü. Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi.


CHP'Lİ VEKİLLER DE GAZDAN ETKİLENDİ

Gece geç saatlerde eylemcilere destek vermek için gezi parkına gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Müslim Sarı'nın konuşma yapacağı alana, eylemcilere müdahale edildiği sırada polis biber gazı attı. Danışmanları, "Burada milletin vekili var" diye bağırınca polis gazı atmayı kesti.

Gazdan etkilenenler arasında CHP Milletvekili İlhan Cihaner, gözyaşları içinde konuştu. Cihaner, "Bunu ancak düşman yapar" dedi. Cihaner, "2-3 saattir, valiye, emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonlarımıza çıkmıyorlar" diye konuştu.

Polisler, daha sonra direnen grubu TOMA araçları ve biber gazıyla dağıttı. Eylemciler de polislere şişe, taş ve sopalarla karşılık verdi. Polisler eylemcilerin çadırlarını ve flamalarını toplayarak zabıtalara teslim etti. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan çıkardı.

 Bu arada, gece geç saatlerde eylemcilerin yanına gelen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, polis müdahalesinden önce alanı terketmişti.

TWITTER'DA SAAT 10:00'DA TOPLANALIM ÇAĞRISI

Gezi Parkı'nda şafak vakti yapılan sert müdahaleyi protesto etmek için saat 10.00'da Divan Otel önünde bir basın açıklaması yapılacak. Sosyal medya üzerinden seslerini duyuranlar herkesi Divan Oteli'nin önüne çağırdı.

Yaralılar en yakındaki hastane olan Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.