Hava Durumu

Göç Tarihi Müzesi'nde 'Osmanlı Sanatı' sergisi

Bursa Göç Tarihi Müzesi, Ressam Recep Sayınç'e ait Osmanlı padişah portreleri ve saray yaşamını anlatan 50'ye yakın resim, sultan kaftanları ve şehzade başlıklarından oluşan 'Osmanlı Sanatı Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2017 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2017 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Göç Tarihi Müzesi'nde 'Osmanlı Sanatı' sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir ve ülke kültür hayatına kazandırdığı müzeler, sanata ve sanatçılara destek olmaya devam ediyor. Ressam Recep Sayınç'ın Osmanlı padişah portreleri ve saray yaşamından oluşan farklı teknik ve boyutlarda hazırlanan 50 parçalık resim, hanım sultan kaftanları ve şehzade başlıklarından oluşan 'Osmanlı Sanatı Resim Sergisi', Bursa Göç Tarihi Müzesi müze galeri alanında izlenime açıldı. Sergide ayrıca pirinç dökme ve işleme tekniğiyle altın yaldızlı hazırlanan tanksavar, top gibi araçların da minyatür boyutlu objeleri yer alıyor.

Serginin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına katılan Muhsin Özlükurt, Bursa'da sanatsal ve kültürel faaliyetlerin günden güne arttığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya her zaman destek olduğunu belirten Özlükurt, müzelerin de farklı çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam ettiğini dile getirdi. Özlükurt, Osmanlı saray hayatını anlatan ve padişah portrelerinin yer aldığı kişisel sergisini Bursa'da açan Recep Sayınç'a teşekkür etti.

Ressam Recep Sayınç ise İstanbul'da doğduğunu ve 1965 senesinde Almanya'ya gittiğini, sanata olan her zaman ilgi duyduğunu ve amatör çalışmalar yaptığını ifade etti. 1990'de evine resim olmak istediğini ancak fiyatını çok bulunca kendi yapmaya başladığını anlatan Sayınç, özellikle tarihi yapılar ve iç mekanlar üzerine çalışmalar yaptığını kaydetti. 25 sene içerisinde Türkiye'de ve Almanya'da çeşitli sergilere imza attığını kaydeden Sayınç, eserlerini Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan Bursa'da sergilemekten de büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Muhsin Özlükurt tarafından Ressam Recep Sayınç'a günün anısına hediye takdim edildi. Daha sonra Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nur Çakır ve diğer konuklar sergiyi gezdi. Kurtuluş Gözütok'un canlı müzik performansı eşliğinde resimleri inceleyen sanatseverler, Ressam Recep Sayınç'tan da bilgi aldı. Sergi, 30 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.