Hava Durumu

Gökçek'te şaşırtan hamle

Belediye bütçesinden 31 milyon lira harcayarak Ankara'nın 5 girişine Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtan 5 kapı ve kente 52 saat kulesi diken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şimdi de Erzincan'a saat kulesi yaptıracak.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gökçek'te şaşırtan hamle

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı olağan toplantıları devam ediyor. Toplantıda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Erzincan il sınırları içerisine saat kulesi yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı gündeme geldi. Yazıya, CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya karşı çıktı. Yılmazkaya, “Soma’daki gibi olağanüstü bir konu olmadığı sürece belediye kaynaklarının Ankara dışında harcanmasını uygun görmüyoruz” dedi. Başkanlık Yazısı, Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi.

Şaşırtan "turizm" hamlesi!

Ankara'nın Esenboğa Havalimanı yolu, İstanbul yolu, Eskişehir yolu, Samsun yolu ve Konya yolu girişlerine Osmanlı ve Selçuklu dönemini yansıtan 5 giriş kapısı inşaa ettiren ve Ankara'nın çeşitli noktalarına 52 saat kulesi yerleştiren Gökçek, kamuoyunda oldukça eleştirilmişti. Gökçek, içinden seğmen çıkacak hareketli saatler ve giriş kapılarının Ankara'da turizmi patlatacağını ileri sürmüştü. Gökçek, "Yerli ve yabancı turist, seğmenli saat kuleleri ve kapılarda fotoğraf çektirmek için Ankara'ya gelecek. Bu bir ufuktur. 10 saat daha yaptık mı Ankara dünyada saatleri ile tanınacak. Turizmden anlayan, anlamayan herkes konuşuyor" demişti.

Manidar saat

Gökçek'in TBMM’nin karşısında, Genelkurmay Başkanlığı’nın bulunduğu meydana iç içe geçen 4 kol saatinden oluşan bir anıt yerleştirmesi ise manidar bulunmuştu. Kol saati anıtının, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a rüşvet olarak verildiği ileri sürülen 700 bin dolar değerindeki Patek Philippe marka kol saatini hatırlattığı öne sürülmüştü. CHP’li Uğur Bayraktutan, Meclis’in karşısına yapılan kol saati anıtını soru önergesi ile TBMM gündemine taşımıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.