Hava Durumu

Gökçek'ten CHP'li Tarhan'a sert sözler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, New York'ta düzenlenen 'Türk Günü' yürüyüşüne katılan heyet için soru önergesi veren CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan'a cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2013 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2013 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gökçek'ten CHP'li Tarhan'a sert sözler

AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyeleri ile gazetecilerin de aralarında bulunduğu heyetin, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Türk Günü yürüyüşüne katılmalarını eleştiren ve bir soru önergesi veren Tarhan'ın iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Geziye gidenlerin tamamı vizelerini aldılar. Paraları yatırılan arkadaşlarımızın tümü geziye katılmıştır. Emine Ülker Tarhan'ı ise çağdaşlık kriterlerine uymadığı için çağırmadık." dedi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması isteğiyle, Emine Ülker Tarhan tarafından, New York'ta düzenlenen 32. Türk Günü yürüyüşünde Türkiye'nin ve Başkent Ankara'nın tanıtımı için yoğun bir faaliyet yürüten heyete ilişkin verilen soru önergesine sert bir dille cevap verdi.

Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Böyle bir organizasyona katılarak, Türkiye'nin ve Ankaramızın adını ABD'de tanıtmayı eleştirmek ancak CHP zihniyetindeki bir milletvekiline yakışır. ABD'ye giden arkadaşlarımız New York'ta 'Türk Günü' yürüyüşüne, Los Angeles'ta da 'Anadolu Kültür Festivali'ne katılarak Ankara'yı temsil etmek ve tanıtımını yapmak için yoğun bir faaliyet gösterdiler. Ayrıca geziye gidenlerin tamamı vizelerini aldılar. Paraları yatırılan arkadaşlarımızın da tümü geziye katılmıştır. Tanıtım gezisine gidenlerin içinde AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyeleri olduğu gibi, basın mensupları da yer almıştır. Tüm parti grubu meclis üyelerinin oy birliği ile alınan bir karar doğrultusunda bu tanıtım gezisi düzenlenmiştir. Bu tanıtım gezisinde aradığımız tek kriter, dünyadaki anlayışı kabul etmek. Emine Ülker Tarhan'ı bu çağdaşlık kriterlerine uymadığı için geziye çağırmadık. Bir milletvekili kendi partisinin üyelerinin de katıldığı bir geziyi sırf siyaset olsun diye tenkit ediyorsa ona yazıklar olsun. Bu kafayla CHP nereye gider, vatandaşın takdirine. Türkiye artık büyük bir devlet. Ankara Türkiye'nin Başkenti ve biz de büyük düşünüyoruz. Ama çağ dışı yorumları da CHP'li milletvekiline bırakıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.