Hava Durumu

Gölette acı son! Bir öğrenci boğuldu diğeri kayıp

Muş'tan gezi amacıyla geldikleri Van'ın Muradiye ilçesinde gölete giren lise öğrencilerinden biri boğuldu, biri kayboldu. Arama çalışmalarına sabah devam edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gölette acı son! Bir öğrenci boğuldu diğeri kayıp
Muş'tan gezi amacıyla geldikleri Van'ın Muradiye ilçesinde gölete giren lise öğrencilerinden biri boğuldu, biri kayboldu.

3 ÖĞRETMEN, 13 ÖĞRENCİ ŞELALEYE GİTTİ

Alınan bilgiye göre, Muş'tan kente gelen Bulanık Said Nursi Anadolu Lisesinde görevli 3 öğretmen ve 13 öğrenci, akşam saatlerinde Muradiye ilçesindeki şelaleye gitti.

3'Ü YÜZMEK İÇİN GÖLETE GİRDİ

Fotoğraf çektirerek arkadaşlarıyla eğlenen öğrencilerden 3'ü, yüzmek amacıyla bölgedeki gölete girdi. Çamurlu zemine batan öğrencilerden Murat Mutlu, kıyıya ulaşarak kurtuldu, Özcan Daşğın ile Özcan Cantepe ise kısa sürede gözden kayboldu.

Mutlu'nun yardım çağrısı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleriyle çevredekiler, Daşğın'ın cansız bedenine ulaştı. Cantepe'yi arama çalışmaları ise sonuç vermedi.

ARAMA ÇALIŞMALARINA SABAH DEVAM EDİLECEK

Havanın kararması nedeniyle ara verilen arama çalışmalarına sabah erken saatlerde devam edileceği öğrenildi.
Sudan çıkarılan Daşğın'ın cesedi, otopsi için Muradiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıyla ikindi namazının ardından şelaleye geldiklerini belirterek, "Burada arkadaşlarla fotoğraf çektik, daha sonra aşağıya indik.

Arkadaşlarım Özcan Daşğın ve Özcan Cantepe'yle suya girdik. İki arkadaşım suya batınca ben korktum, geri döndüm, onlar geri çıkamadılar.

Çevreden yardım istedim. Çevredeki arkadaşlar ve itfaiye ekibi, Özcan Daşğın'ı çıkardı ancak diğer arkadaşıma ulaşılamadı." şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.