Hava Durumu

Gölyazı’da 5. Fotoğraf Şenliği başladı

Bursa’nın tarihi ve kültürel mekanlarından Gölyazı’da 5. Fotoğraf Şenliği başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2012 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gölyazı’da 5. Fotoğraf Şenliği başladı
Fotoğraf şenliğine Bursa dışında İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir gibi Türkiye'nin dört bir yanından 100'e yakın katılım gerçekleşti. Gölyazı'da kayıtlarını olan vatandaşlar daha sonra Gölyazı civarındaki Dorak, Karaoğlan gibi köylere giderek oralarda fotoğraf çektiler. Yarışmacılar en iyi fotoğrafı çekebilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar.


Karaoğlan Köyü'ndeki manda sürüsü ortaya renkli görüntüler çıkardı. Bazı yarışmacıların mandaların yanına giderek fotoğraf çekmeye çalışması dikkat çekti. Uluabat Gölü'ndeki tehditleri dikkat çekmek için böyle organizasyon düzenlendiğini belirten Nilüfer Kent Konseyi Üyesi Orkun Yağcı, "Uluabat Gölü özel çalışma alanımız. Buradaki doğa ve tarihi güzelliklerin yok olmasını istemiyoruz. Bu yüzden duyarlı fotoğrafçıların dikkatini çekmek istedik. Gölyazı fotoğraflarını kazandırmak için böyle etkinlik düzenledik. Ayrıca foto maratonda düzenledik. Foto maratona fotoğraflarını veren yarışmacılara ödüllerimiz olacak. Katılıma 100 kadar katılımcı bekliyoruz. Ödül olarak birinciye bin 500, ikinciye bin, üçüncüye 7 yüz 50 TL verilecektir" dedi.


Yarışmaya Ankara'dan katıldığını belirten Aygün Şerbetçioğlu, "Hedefim birinci olmak. Daha önce başka yerlerde yarışmalara katıldım. Gölyazı'ya 3 sefer gelmiştim. Çok beğeniyorum. Arkadaşlarımı da görüyorum. Burayı çok seviyorum" şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda birinciye bin 500, ikinciye bin ve üçüncüye 750 TL ödül verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.