Hava Durumu

Gölyazı'da sazlıklar temizleniyor

Bursa'nın en önemli turistik bölgelerinden biri olan Gölyazı'da göl içinde görüntü kirliliği ve kötü kokuya yok açan sazlıklar, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel amfibik araç ile temizlendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gölyazı'da sazlıklar temizleniyor

Mudanya, Gemlik ve Karacabey sahillerinin modern ve temiz bir görüntü kazanması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, göllerdeki çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor. Gölyazı Mahalle Muhtarlığının talebiyle göl kenarında su çekilmesinden dolayı oluşan sazlık alanların yol açtığı kötü koku ve görüntü kirliliği, Büyükşehir ekipleri ile ortadan kaldırıldı.

Kışı şeridindeki iki ayrı noktada oluşan sazlıkların temizlemesi için Orman ve Su işleri 2. Bölge Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden gerekli izinler alındıktan sonra ilgili müdürlüklerin denetiminde saklıkların temizliği yapıldı. Büyükşehir hizmet filosuna geçtiğimiz ay dahil edilen amfibik araç ile yapılan temizlikte göl içindeki sazlıklarda budama işlemi yapıldı. Çalışma ile göl yüzeyindeki görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.