Hava Durumu

Gönül Ülkü Özcan son yolculuğuna uğurlandı

Türk tiyatrosunun usta ismi Gönül Ülkü Özcan, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gönül Ülkü Özcan son yolculuğuna uğurlandı
Usta oyuncu için önce Kadıköy Haldun Taner Sahnesi ardından da Üsküdar Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Özcan, ailesi, sanatçı dostları ve sevenlerinin gözyaşları arasında Karacaahmet Mezarlığı’nda 2009 yılında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı eşi Gazanfer Özcan’ın yanına defnedildi.

İlk törenin ardından Özcan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, saat 11.30 sıralarında Şakirin Camii’ne getirildi. Cami avlusunda taziyeleri Özcan’ın oğlu Kılıç Işılay, kızı Fulya Özcan, torunu Tarık Ündüz kabul etti.

KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ

Törene, ailesinin yanı sıra yakınları, sanatçı dostları, dizi ve sinema filmlerinde birlikte rol aldığı oyuncular ile sevenleri katıldı. Camiye başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim çelenk gönderdi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan usta sanatçının oğlu Kılıç Işılay, annesinin 17 yaşındayken başladığı Türk tiyatrosuna 60 yıl çok büyük hizmetler verdiğini belirtti. Işılay, "Kendisi hakiki bir Atatürk kızıdır. Bazen zor şartlarda da olsa tiyatroya hizmeti hiç aksatmamıştır. Onun hayatını bir kitap gibi görüyorum. Hepimiz onu çok özleyeceğiz" dedi.

"O KADAR AŞIKLARDI Kİ ŞİMDİ KAVUŞTULAR"

Kızı Fulya Özcan ise çok üzgün olduğunu dile getirdi. Son dönemde hasta olduğunu belirten Özcan, "Ani bir hızla hastalandı. Uyurken vefat etti. Hiç acı çekmedi. Ayrıca babamla birlikte o kadar birbirlerine aşıklardı ki şimdi kavuştular diye bir tesellim var. Tek üzüntüm ise hiç büyüğümüz kalmadı" diye konuştu.

Törene katılan tiyatro sanatçısı ve sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu da Gönül Ülkü Özcan ve Gazanfer Özcan’ın Türk tiyatrosunda birer marka olduğunu ifade ederek, "Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan orada birbirlerine kavuştular. Büyük aşk orada devam edecek" diye konuştu.

GAZANFER ÖZCAN’IN YANINA DEFNEDİLDİ

Cuma namazının kılınmasına müteakip alınan helalliğin ardından Gönül Ülkü Özcan için cenaze namazı kılındı. Gönül Ülkü Özcan, 17 Şubat 2009 yılında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden eşi Gazanfer Özcan’ın Karacaahmet’teki mezarının yanına defnedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.