Hava Durumu

Gönüllerin şampiyonu TOFAŞ

Bursa temsilcisi play-off serisinde Eskişehir Basket ve Anadolu Efes'i rahat olarak elemeyi başarırken finalde EUROLEAGUE şampiyonluğu için kurulmuş Fenerbahçe Doğuş'a kaybetse de büyük takdir topladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2018 07:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2018 07:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gönüllerin şampiyonu TOFAŞ

24 GALİBİYETLE GELDİ

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 2. olma başarısı gösteren TOFAŞ, sergilediği muazzam performansla adeta "gönüllerin şampiyonu" olmayı başardı.
Normal sezonu Fenerbahçe Doğuş'un ardından 24 galibiyet ve 6 mağlubiyetle elde ettiği 54 puanla ikinci sırada tamamlayan Bursa temsilcisi, play-off serisinde ilk olarak Eskişehir Basket ile karşı-laşırken rakibini 2 maçta da yenerek yarı finale yükseldi. Burada Anadolu Efes ile eşleşen TOFAŞ, güçlü rakibini de 3-1'lik seri ile saf dışı bırakarak EUROLEAGUE şampiyonluğu için kurulmuş Fenerbahçe Doğuş'un finaldeki rakibi oldu.

KUPADA FİNAL OYNADI

TOFAŞ final serisinde Fenerbahçe Doğuş deplasmanında oynadığı 2 maçı da kaybederken Bursa'daki ilk maçta müthiş bir performansla durumu 2-1'e getirmeyi başardı. Ancak sonraki 2 maçı kaybeden Bursa temsilcisi tarihi sezonu ikincilikle noktaladı. TOFAŞ ayrıca 7Days Eurocup macerasını grup aşamasında noktalasa da PTT Erkekler Türkiye Kupası'nda final oynama başarısı gösterdi. Gençlere verdiği süreler ve altyapıdaki projeleriyle dikkat çeken TOFAŞ'ta başarının baş mimarları antrenör Orhun Ene ile genel menajer Tolga Öngören oldu. Bursa ekibini ayrıca bu süreçte Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kızıl da hiç yalnız bırakmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.