Hava Durumu

Google'dan Uber'e şok hamle

Google Haritalar içinden Uber için arama, başvuru ve ödeme günleri bitti. Uber'i bundan sonra Google Haritalar üzerinden doğrudan kullanamayacak ve rezervasyon yapamayacaksınız.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google'dan Uber'e şok hamle

Ocak 2017'de Google ve Uber, Google Haritalar'da harika bir özellik oluşturmak için bir araya geldi. Bu sayede Uber uygulamasına ihtiyaç duymadan, doğrudan Google Haritalar'dan Uber'i arayabilir, yer ayırtabilir veya ödeme yapabilirsiniz. Ancka 18 ay sonra, bu özellik bitti. Google Haritalar ve Uber iş birliği artık sonlandırıldı.

Yolculuk paylaşımı sekmesi hala var, ancak bir Uber'e rezervasyon yapmak yerine, size sadece yolculuğun tahmini maliyeti ve teklifler sunuluyor. Araç çağırma işleminin tamamlanması için kullanıcıların Uber uygulamasını açması gerekiyor.

Google ve Uber'in programı sonlandırmaya karar vermelerinin nedeni bilinmiyor. Belki de yeteri kadar insan bu özelliği kullanmıyordu, belki de Uber, insanların kendi uygulamasını kullanmalarını tercih etti, ya da Uber ve Google arasındaki çalkantılı ilişki kendini gösterdi. Her iki durumda da, Google Haritalar yerine ikinci bir uygulamayı açmanız gerekecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.