Hava Durumu

Google'dan yeni "site uyumluluk" aracı

Google, webmasterlar için yeni "site uyumluluk" aracını tanıttı. Bu araç sayesinde web sitenizin, mobil ve masaüstü uyumluluğunu kontrol edebilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google'dan yeni "site uyumluluk" aracı

Bu zamana kadar mobil uyum öyledir, mobil uyum böyledir yok efendim mobil uyum paşadır diye yeterince atıp tuttuk. Zaten internette artık mobil görünümü olmayan internet sitelerinin siteden bile kabul edilmediğini düşünürsek bu evreyi tamamen rafa kaldırabiliriz. Şimdi atıp tutmamız gerken asıl konu sitemizin mobil ve masaüstü konusunda da nasıl başarılı bir performans sunduğu olmalı.

İnternet sitenizin duyarlı (responsive) tasarıma sahip olması, kullanıcı deneyiminin de üst düzeyde olduğu anlamına gelmez. Hala farklı cihazlar üzerinden kullanılabilirlik ve yüklenme süresi gibi önemli kriterler için optimize çalıştırması gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Google çok yeni olmasa da yakın zaman önce Mobil İnternet Sitesi Hız Testi Aracı adında yeni bir araç yayınladı. İlk bakışta bu aracın size oldukça tanıdık geldiğini biliyorum ama hayır, bu kesinlike sizin düşündüğünüz araç değil. Google'ın bu yeni aracı PageSpeed Insights ile desteklenmiş bir araç olarak görev yapıyor.

Bu arada lütfen dikkat edin, bu araç Google'ın daha önce yayına aldığı PageSpeed Insight veya Mobil Uyumluluk Testi Aracı'ndan farklı bir araç. Bu yeni araç ile diğer iki aracın yaptığı taramanın aksine komple bir tarama yapmış oluyoruz.

Bu araçta sorgulama yapmak için tek yapmanız gereken alan adınızı doğru bir şekilde girmek ve "Hemen Test Edin" seçeneğine tıklamak. Kısaca yapılan bir analiz sonrasında;

  • Sayfanız mobil uyumluluğu
  • Mobil hızı
  • Masaüstü hızı

gibi sonuçları sadece bu aracı kullanarak elde edebiliyoruz. Kriterlerini barındıran sonuçlar oluştuğunda sayfalarınız 0-100 arası bir skora sahip olacak. Sonuç sayfasında aşağıya doğru indikçe Google'ın aracı hangi özellikler konusunda eksiksiz olduğunuzu ve hangilerini düzenlemeniz gerektiğinden de özet olarak bahsediyor.

En aşağıya ulaştığınızdaysa detaylı rapor almak için mail adresinizi girmeniz gereken bir bölüm olduğunu göreceksiniz. Özellikle optimizasyon yapmayı düşünüyorsanız, mutlaka bu detaylı raporu edinmenizi öneriyorum.

Araca erişmek için: https://testmysite.withgoogle.com/intl/tr-tr/

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.