Hava Durumu

Google hackerların kurbanı oldu!

Bitcoin dolandırıcılarının yeni hedefi Google oldu. Şirketin Twitter'daki G Suite hesabını ele geçiren dolandırıcılar, "1 Bitcoin verin, 2 Bitcoin'lik geri ödeme alın" mesajını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google hackerların kurbanı oldu!

Google'ın resmi Twitter hesabı hackerların kurbanı oldu. Google'ın işletmelere yönelik servislerinin sunulduğu G Suite'ın resmi Twitter hesabını bir süreliğine ele geçiren saldırganlar, hesap üzerinden kripto para dolandırıcılığı yapmak için bir paylaşımda da bulundu. Google'ın 10 bin Bitcoin dağıttığını ve bu Bitcoinlerle G Suite üzerinden alınan hizmetlerin ödemelerinin yapılabileceği ifadesi paylaşıldı.

GERİ ÖDEME VAADİNDE BULUNDULAR

Siber dolandırıcıların paylaştığı tweette kullanıcıların Bitcoin gönderebileceği bir adrese de verildi. Adres doğrulama işlemi için 0,1 Bitcoin ödeme talep eden dolandırıcılar, paylaştıkları mesajda 1 Bitcoin veya üzerinde gönderenlere G Suite'te kullanabilecekleri yüzde 200 oranında geri ödeme yapacakları vaadinde bulundu.

MAVİ ROZET DE İŞE YARAMADI

Google'ın, G Suite'in Twitter tarafından onaylanmış (mavi tikli) olan hesabından yapılan bu paylaşımı kısa süre içinde fark edip silmesine karşın, dolandırıcıların bu mesajının 800 binden fazla Twitter kullanıcısına eriştiği tahmin ediliyor.

Yaşanan sorun sadece Google'ın değil Twitter'daki mavi rozetli onaylanmış hesapların da güvenliğini sorgulanmasına yol açtı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.