Hava Durumu

Google kararını verdi! Sona eriyor

Google, popüler servislerinden biri olan Google Fotoğraflar çerçevesinde WhatsApp ve Instagram üzerinden otomatik yedekleme işlemi yapılmasını sona erdiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google kararını verdi! Sona eriyor

WhatsApp ve Instagram'da paylaşılanlar, kullanıcıların isteği halinde otomatik olarak Google Fotoğraflar üzerinden yedeklenebiliyor ve kullanıcıların bu yedekleme işlemi için herhangi bir şey yapmasına gerek kalmıyordu. Ancak Google aldığı yeni bir kararla bu sistemi değiştiriyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle internet kullanımının gereksiz yere artmaması için bu hamleyi yapan Google, otomatik yedekleme sistemini devre dışı bırakıyor ve bunun yerine kullanıcıların 'manuel' olarak bu yedeklemeyi yapmalarına izin veriyor.

Diğer bir deyişle kullanıcılar Google Fotoğraflar servisi ile videolarını ve fotoğraflarını yine yedekleyebilecek. Ancak bu kararın sonucunda, Instagram yedeklemesi ile WhatsApp yedeklemesi için kullanıcıların artık kendileri uğraşması gerekecek.

Yedekleme işlemi için kullanıcıların önce Google Fotoğraflar uygulamasına girmesi, ardından kütüphaneye girerek 'Cihazdaki Fotoğraflar'ı seçmesi, sonrasında da istenilen fotoğraf ve videoların seçilip 'Şimdi Yedekle' tuşuna basması yeterli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.