Hava Durumu

Google şifrelerinizi koruyacak yeni bir yol buldu

Google yaşanan birçok güvenlik ihlalinden sonra şifreler konusunda da adım atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Google Şifre Kontrolü aracını güncelliyor. Bu ne demek oluyor? Google'ın size öneri olarak sunduğu yüksek güvenlikli şifrelerin yanında, kayıtlı olarak tutulan şifrelerinizin bir diğer hesabınızda kullanılmasının önüne geçiliyor, demek.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2020 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2020 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google şifrelerinizi koruyacak yeni bir yol buldu

Google Şifre Kontrolü aracını güncelliyor

Bilmeyenler için, Google'ın Şifre Kontrolü isimli aracı, internet sitesi üzerinden hesaplarınızın kayıtlı olduğu şifreleri değerlendirip değiştirilmesi gerekenleri belirleyen bir hizmet.

Bunun yanında bazı kişiler aynı şifreleri birkaç hesapta kullanabiliyor. Güvenlik açıklarından yararlanan kötü amaçlı kişiler de insanların tek bir şifresine ulaştıktan sonra diğer hesaplarında da eğer aynı şifre kullanılmışsa kişinin bilgilerine kolaylıkla ulaşabiliyor.

Bu durumun önüne geçmek isteyen Google ise bu noktada yeni adımlar atıyor. Google Şifre Kontrolü aracını Güvenlik Kontrolü gösterge tablosuna ekliyor ve şifreler noktasında kullanıcıların güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, kullanıcıların yüzde 52'si aynı şifreyi birden fazla hesapta kullanıyor. Bu ise güvenlik sorunlarının yaşanmasına neden oluyor.

Giriş bilgilerinizi takip etmek için şifre yöneticisi gibi bir araç kullansanız bile bu oranın ardından görüldüğü üzere birçok kişi birçok hesap için şifreleri tekrar kullanıyor. Hatta yapılan anket sonuçlarına göre bu kullanıcıların yüzde 13'lük kısmı bütün hesapları için aynı şifreyi kullanıyor ki bu da bir hesabın ele geçirilmesi bütün hesapların ele geçirilmesi anlamına geliyor.

Yukarıdaki gibi görünecek yeni Google Şifre Kontrolü aracı sayesinde hangi hesaplarınızda hangi şifrelerin aynı olduğu veya, hangi güvenlik düzeyinde olduğunu sizlere aktaracak. Yani bununla birlikte Google, artık aynı şifreleri kullanmamak üzerine odaklı bir hamle yapmış oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.