Hava Durumu

Görenleri hayrete düşürdü! Caminin yanına uçak

Kastamonu'da, hurdaya ayrılan yolcu uçağı, belediye tarafından satın alınıp mahallede caminin yanındaki boş alana yerleştirildi. Uçak, çocukların eğitimi ve eğlence alanı olarak kullanılacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Görenleri hayrete düşürdü! Caminin yanına uçak

Kastamonu Belediyesi, geçen yıl Türk Hava Yolları'nın hurdaya çıkardığı 'McDonnell Douglas MD-82 TC-TUA' tipi yolcu uçağını satın aldı. Uçak, parçalara ayrılıp TIR'lar ile Kastamonu'ya getirildi. Aktekke Mahallesi'nde bulunan Veli Efendi Camii'nin yanındaki boş alana yerleştirilen uçak, burada birleştirildi. Önce 'Uçak kafe' olarak planlanan uçağın, daha sonra çocukların eğitim alanı olarak kullanılmasına karar verildi. Bu kapsamda uçağın içinde kütüphane ve eğitim alanları oluşturuldu. Uçağın etrafı da çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra çay bahçesi olarak kullanılacak. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Babaş, şöyle dedi: "Uçakta çocuklar için uçuşla ilgili eğitimler verilecek. Sinevizyon gösterisi olacak. Kütüphane yer alacak. Çevrede de insanlar dinlenebilecek, çocuklar eğlenebilecek."



Mahallenin orta kısmında bulunan caminin yanına yerleştirilen uçak, şimdiden ilgi gördü. Aktekke Mahallesi Muhtarı Yücel Aşam, uçağın mahallelerine konulması ile birlikte fotoğraf çektirmek için çok sayıda kişinin geldiğini söyledi. Aşam, "Uçak projesi henüz faaliyete geçmedi ancak şimdiden mahallemizde bir yoğunluk oldu. Özellikle çocuklarımızın ve yaşlılarımızın ilgisini çekiyor. Buraya ziyarete gelenler fotoğraf çektiriyorlar. Çalışmaların tamamlanmasının ardından çocuklarımızın vakit geçirebileceği bir alan olmasını bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.