Hava Durumu

Görsev, Bursa'da konser verdi

Dünyaca ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi'nin organizasyonu ile Uludağ Üniversitesi'nde konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Görsev, Bursa'da konser verdi
'Jazz Baharı' adıyla Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde verilen konserde, Kerem Görsev'e Kağan Yıldız, Ferit Odman ve Ayhan Sicimoğlu eşlik etti. Tüm davetiyeleri birkaç gün önceden tükenen konseri, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de eşi Saniye Dilek'le birlikte izledi.

Öğretim üyeleriyle Bursa'nın tanınmış simalarının büyük ilgi gösterdiği konserde, Stevie Wonder'ın gözyaşı döktüren hüzünlü parçalarının yanı sıra Latin ülkelerinin coşkulu müzikleri ve 1961 yılında Oscar ödülü alan 'Tiffany'de Kahvaltı' filminin müziği 'Moon River'dan bölümler seslendirildi.

Kerem Görsev'e perküsyonla eşlik eden Ayhan Sicimoğlu ise, konser sırasında zaman zaman etkili konuşmalar yaptı. Dünyayı gezip görmenin önemini vurgulayan Sicimoğlu, birkaç hafta önce gittiği nüfusu yoğun Asya ülkelerinden birini örnek göstererek, "Dünyanın kalkınan ülkesi diyorlar ama ne kalkınması, sokaklarda pislik yiyorlar çünkü çok kalabalıklar. Aman sakın ha siz siz olun, 3-5 çocuk yapmaya kalkışmayın" uyarısında bulundu.

Bursa'da eski evlerin yıkılmasını eleştiren Sicimoğlu, "Bu bir görgü meselesidir. Bursa'nın o güzelim evleri gitmiş, her yer apartman ve AVM'lerle dolmuş. Kendi mimari kimliğimizi, kendi değerlerimizi yaşatmalıyız" diye konuştu.

Sanatçılar, konserin ardından albümlerini imzalayıp hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.