Hava Durumu

Görüntüler sosyal medyada yayıldı! Suudi Arabistan'da bir ilk

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 'gece kulübü' açıldığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Görüntüler sosyal medyada yayıldı! Suudi Arabistan'da bir ilk

Sosyal paylaşım sitelerinde, Cidde'de, içki içilmesinin, 18 yaşından küçüklerin girmesinin ve cep telefonuyla çekim yapılmasının yasak olduğu bir gece kulübünün açıldığı yönünde görüntüler yayımlandı. Söz konusu video görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde tartışmalara neden oldu. Pek çok aktivist, bu kulübün açılmasına gösterdikleri tepkileri açtıkları etiketlerle (hashtag) ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden açıklama yapan Eğlence Kurumu, Cidde festivali kapsamında izinsiz düzenlenen bir etkinlikle ilgili olarak gerekli hukuki prosedürün başlatılacağını duyurdu. Kurumun başka bir etkinliğe izin verdiği ancak etkinliği organize edenlerin bu izni kötüye kullandığı belirtilen açıklamada ayrıntıya yer vermedi.

Söz konusu etkinliğin, Dubai merkezli "White Dubai" isimli bir gece kulübü tarafından düzenlendiği belirtiliyor. Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Kamu Yatırım Fonunun 24 Ekim 2017'de Riyad'da düzenlediği ve 60 kadar ülkeden 2 bin 500 kişinin katıldığı Gelecek Yatırımlar Girişimi toplantısında önemli açıklamalarda bulunmuş, ardından ülkede sinemasalonları açılmış, opera gösterisi ve caz festivali düzenlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.