Hava Durumu

Göz kapağınız düşükse dikkat!

Her 10 kişiden birinde görülmüş olan anevrizmanın (beyin damarlarında ki baloncuk) patlaması neticesi beyin kanaması gelişiyor. Bu risk ailesinde anevrizma görülenlerde % 25'e yükseliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Göz kapağınız düşükse dikkat!
Acıbadem Fulya Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yunus Aydın,bu nedenle birinci derece yakınlarında 'anevrizma' olan kişilerin mutlaka beyin MR'ı çektirmesi gerektiği uyarısında bulunuyor. 

Beyin damarlarında baloncuk oluşması olarak tanımlanan anevrizma, her 10 kişiden birinde ortaya çıkan ciddi bir hastalık. Anevrizması olan her 10 kişiden birinde de baloncuğun patlaması sonucu, beyin kanaması gelişiyor. Anevrizmanın oluşumunda sigara ve yüksek tansiyon gibi birçok faktörün yanı sıra 'aile öyküsü' de etkili oluyor.

Öyle ki birinci dereceakrabalarında anevrizma hikayesi olan kişilerde risk yüzde 25'eyükseliyor. Bu iç karartan tablonun yanı sıra güzel haberler de var; günümüzde yaygın olarak kullanıma giren MR ve gelişmiş teknolojiyle çekilen BT teknikleri sayesinde, anevrizmalar henüz beyin kanamasına yol açmadan tespit edilebiliyor.

Böylelikle erken dönemde gerekli tedbirler alınıyor ve hastanın hayatı kurtuluyor.Acıbadem Fulya Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yunus Aydın,bu nedenle birinci derece yakınlarında 'anevrizma' olan kişilerin mutlaka beyin MR'ı çektirmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.