Hava Durumu

Grup Yorum TBMM'de sahne aldı!

30’uncu yıl kutlamaları için stadyum konserlerine izin verilmeyen Grup Yorum, şikâyetini Meclis’e taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile görüşerek, mini konserli bir basın toplantısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 07:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 07:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Grup Yorum TBMM'de sahne aldı!
30’uncu yılını kutlayan Grup Yorum, büyük illerde konser programı için stadyumların verilmemesini Meclis’e şikâyet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Yorum solistleriyle Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek, “Türküler susmaz, halaylar sürer” dedi.

Basın toplantısından önce Grup Yorum’un 25’inci yıl kutlamalarında verdiği konserin videosu izletilirken, toplantı sonrasında da grup küçük bir konser verdi. Ağbaba, 12 Eylül’ün karanlığının herkesi susturduğu bir dönemde ortaya çıkan Grup Yorum’un 30’uncu yılını kutlamak istediğini ama bütün büyük illerdeki stadyumların gruba kapatıldığını söyledi. Ağbaba, “Buradan halkın sanatını yapan, derdini, öfkesini saza söze dökenlere stadyumları kapatanları uyarıyoruz, türküler susmaz, halaylar sürer. Grup Yorum’a stadyumların kapatılmasını kınıyoruz” dedi.

Grup Yorum’un bateristi İnan Altın, 30’uncu yıl için bir müzikal hazırladıklarını, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Elazığ’da stadyum konserleri vermek istediklerini, ancak başvurularının reddedildiğini belirtti. Altın, “Stadyumlarda Madonna’dan Rihanna’ya herkes konser yapabiliyor ama bize geldiğinde türlü türlü bahaneler üretiliyor, bu yasağı protesto ediyoruz” dedi. Grup “Stadyumlar Yorum’a açılsın” demek için cuma günü bir basın açıklaması yapacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.