Hava Durumu

Guaido'dan bu kez de genel grev çağrısı!

Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido, başlattığı darbe girişiminin sonuçsuz kalmasına rağmen vazgeçmeyerek bugün bir kez daha sokağa indi. Yandaşlarına, "Geri dönüş yok, her şeyimizle devam edeceğiz." diyen Guaido, bu kez de genel grev çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2019 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2019 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Guaido'dan bu kez de genel grev çağrısı!

ABD ve bazı ülkeler tarafından Venezuela'nın Geçici Devlet Başkanı olarak tanınan Juan Guaido, başkent Karakas'ta yandaşlarının Nicolas Maduro'ya karşı düzenlediği gösteride bir kez daha boy gösterdi.

Guaido yaptığı konuşmada, "İnsanlar Venezuela özgürlüğünü elde edene kadar sokaklarda olmaya devam edecek." dedi. Guaido, kademeli olarak işçilere genel bir grev çağrısı yaparak hükümeti devirmeyi başarıncaya kadar greve devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Muhalif lider, "Krize ve zulme rağmen, bugün herkes yine sokakta. En zor anlarda en cesur erkek ve kadınlara ihtiyaç duyulur. Bugün Venezuela ilerlemek için kararlı erkek ve kadınlara sahip. Bu geri dönüşü olmayan bir süreç. Zaman Venezuelalıların zamanı." ifadelerini kullandı. Asla geri adım atmadıklarını iddia eden Guaido, Silahlı Kuvvetlerin kendileriyle olduğunu bir kez daha tekrarladı.

Guaido, muhalif Leopoldo Lopez'in serbest bırakılmasının ardından diğer tutuklu muhalifler olan Juan Requesens, Ivn Simonovis ve Gilber Caro'nun da serbest bırakılacağını söyledi. Bunu başarmak için yandaşlarından sokaklarda baskılarını sürdürmelerini istedi.

Maduro pes edene kadar protesto çağrısı yapmaya devam edeceğini tekrarlayan Guaido, "Eğer rejim yoğun bir baskı yaptığına inanıyorsa, yanılıyor. Venezuela özgürlüğünü elde edene kadar sokaklarda olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.