Hava Durumu

Guiado, ABD ordusundan yardım istedi!

Venezuela'da kendini geçici lider ilan eden Juan Guiado, ABD'deki temsilcisi Carlos Vecchio aracılığıyla ABD ordusundan yardım istedi. .

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2019 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Guiado, ABD ordusundan yardım istedi!

Venezuela'da darbe girişiminde bulunan muhalif lider Juan Guiado, ABD ordusundan resmi olarak yardım talebinde bulundu. Guiado'nun ABD'deki temsilcisi Carlos Vecchio, sosyal medya üzerinden Guiado'nun ABD ordusundan resmi yardım istediğine ilişkin mektubu yayınladı. 11 Mayıs tarihi atılan ve bugün yayınlanan mektupta Guaido'nun temsilcisi Carlos Vecchio'ya, ABD Ordusu Güney Komutanı Craig Faller ile görüşmesi talimatı verdiği ifade ediliyor. "Guiado yönetimi, ABD desteğini memnuniyetle karşılar" ifadesinin kullanıldığı mektupta, ABD'nin işbirliğine ilişkin görüşmelerin başlaması noktasında gönüllü oldukları aktarıldı. "ABD'ye dostluğu için minnettarız" ifadesinin kullanıldığı mektupta, Venezuela'daki durumun giderek daha kötü bir hal aldığı bildirildi.

Kendini ülkenin geçici Devlet Başkanı olarak atayan Juan Guiado, ABD'nin yanı sıra 54 ülke tarafından destekleniyor. Rusya, Çin ve Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke de Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek veriyor.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.