Hava Durumu

Gül'den veto açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, içeriği olmayan bir Anayasa değişikliği ile ilgili bütün milleti sandık başına taşımanın hiçbir anlamı olmadığı kanaatine vardığı için yerel seçimlerin öne alınması düzenlemesini veto ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gül'den veto açıklaması

TED Üniversitesi açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, törenin ardından gazetecilerin, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin Anayasa değişikliğini veto etmesiyle ilgili sorularını cevapladı. Bu Anayasa değişikliğinin bir içeriği olmadığına işaret eden Gül, "Herhangi bir içeriği, herhangi bir değşiklik sözkonusu değil. Sadece tarihle ilgili olan bir değişiklikti. Ayrıca kış gününde sadece bundan dolayı bütün milleti sandık başına taşımanın anlamı olmadığını herkes zaten görüyor. Dolayısıyla halkın da, herkesin de beklediği şey buydu. Onun için Meclis'e tekrar gönderdim. Tabi ki şimdi TBMM'deki siyasi partilerin, yeni bir tarih, veya bu tarihin üstünde ısrar ederler mi, o onların bileceği bir şey. Ama içeriği olmayan bir Anayasa değişikliği ile ilgili bütün milleti sandık başına taşımanın hiçbir anlamı olmadığı kanaatine vardığım için geri gönderdim" şeklinde konuştu.

Gül, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin, 'İstihbaratın ötesinde birşeyler yapılabilir' açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Onlara ben girmem" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.