Hava Durumu

'Gülen iade edilmeli' diyen danışmanın istifası istendi

"Gülen'i kesinlikle iade etmeliyiz" makalesiyle tanınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'in istifası isteniyor. Gerekçe olarak Trump'ın yönetimi devralmadan Rusya'yla temas kurması gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Gülen iade edilmeli' diyen danışmanın istifası istendi

ABD'de yeni yönetimin Rusya'yla ilişkiler yüzünden başı dertten kurtulmuyor. Başkan Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, yeni yönetimin görevi devralmasından önce bir Rus yetkiliyle 'yaptırımları hafifletmek' üzerine görüşme yaptığının ortaya çıkmasından bu yana baskı altında. Son olarak, üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisinin Flynn'i savunmaması dikkat çekti. Trump'ın en üst danışmanı Stephen Miller, Flynn'in istifa etmesi yönündeki talepler hakkında "Size başkanın aklında ne olduğunu söyleyecek kişi ben değilim. Bunu ona sorun" yanıtını verdi.

'YASALARI İHLAL ETTİ'

Flynn'in Obama yönetiminin hâlâ görevde olduğu aralık ayında, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak ile görüştüğü öne sürülüyor. İddiaya göre Flynn, Obama'nın seçimlerin Rusya tarafından manipüle edildiği tezi nedeniyle dayattığı yaptırımları kaldırmayı görüştü. Washington Post'a konuşan bir dizi yetkilinin de doğruladığı iddia, Flynn'in 'sıradan vatandaşların dış politikaya müdahil olmasını yasaklayan yasaları ihlal ettiği' anlamına geliyor.

FLYNN YALANLAYAMADI

Flynn iddiayı önce reddetse de, sonra 'emin olamadığını' söyledi. Rusya'ya dair gerilimler Amerikan kamuoyunda hâlâ hassas bir meseleyken, Trump'ın danışmanını görevden alıp almayacağı merak konusu. Amerikan basınına göre, Trump'ın Flynn'in istifasını isteyip istememek konusunda kafası karışmış durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.